Kredi kartı borcu olanlar dikkat Sicil affı teklifi TBMM'de

Kredi kartı borcu olanlar dikkat Sicil affı teklifi TBMM'de
CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir'in Meclis Başkanlığı'na kredi kartı ve kredi borcu ile ilgili kanun teklifi sundu.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat Sicil affı teklifi TBMM'de

Aydınlık.com.tr'nin haberine göre; Kredi kartı ya da kredi borcu nedeniyle yasal takibe alınarak kara listeye giren borçlular için CHP Milletvekili Deniz Demir, Meclis Başkanlığı'na bir kanun teklifi verdi.

Buna göre, kredi kartı veya kredi borcu nedeniyle yasal takibe alınarak kara listeye giren tüketicinin borcunu ödemesi durumunda olumsuz sicili silinecek.

"Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması" kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunan Demir şu ifadeleri kullandı:

"Yasal takip başlatılan ya da ödemelerinde gecikmeye düşen tüketiciler Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafında riskli ve kötü sicilli olarak değerlendirilmektedir. Bu uygulama nedeniyle tüketiciler borcun tamamını ödeseler dahi 5 yıl boyunca kredi sicilleri düzeltilmemektedir.

top-credit-card-tips-for-2022.jpg

Bu sicil kayıtları sebebiyle tüketiciler borçlarının tamamını ödemeleri durumunda bile 5 yıl boyunca acil ihtiyaçları için tekrar kredi kullanamamaktadır. Kanun teklifimiz ile yapılan sicil affı sayesinde borçlarını ödeyen vatandaşlarımızın olumsuz sicilleri temizlenecek ve ekonomik yönden biraz da olsa rahatlamalarını amaçlamaktayız."

SİCİL AFFI NEDİR?

Mevcut ihtiyaçlarını karşılamak için birçok vatandaş, küçük veya büyük işletme sahipleri krediye başvurmaktadırlar. Alınan krediler ise maalesef her zaman söz verilen tarihler arasında ödenememektedir. Günümüzde finansal veya bireysel sebepler sonucunda kara listeye alınan kişiler ile bankalar arasında temiz bir sayfa açılmasını sağlayan bir düzenleme bulunmaktadır.

Çeşitli finans kuruluşları ve bankalar tarafından yapılan işlemlerde, kişilerin ödenmemiş kredi veya kredi kartı, karşılıksız işlem gören çek ya da protestolu senet borçlarının dikkate alınmamasına yönelik yapılan düzenlemeye sicil affı denir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.