Kombiler cep yakmaya devam edecek 'O tarihe dikkat' Faturalar zamlanacak

Kombiler cep yakmaya devam edecek 'O tarihe dikkat' Faturalar zamlanacak
Kış aylarından en çok cep yakan faturaların başında gelen doğalgaz faturaları o tarihten sonra daha da zamlanacak.

Doğalgaz faturaları, kış aylarında en çok dikkat edilen ve cep yakan faturalar arasında yer alıyor. Son zamanlarda ise doğalgaz fiyatlarıyla ilgili önemli bir değişiklik gündemde yer tutuyor.

879096.jpgGeçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan karar doğrultusunda, her haneye ücretsiz verilen 25 metreküp doğalgaz, artık faturalara yansıtılacak.

Bu durum, doğalgaz faturalarında 150 TL'lik bir artışı beraberinde getirecek. Kararın ne zamana kadar geçerli olduğu da belli oldu.

14 Mayıs seçimlerinden önce hayata geçirilen uygulama, 31 Mart seçimleri dikkate alınarak bir yıl süreyle uzatıldı.

ekran-goruntusu-2024-02-19-095321.pngBu doğrultuda, 1 Mayıs 2024 itibariyle faturalara yansıyacak olan 25 metreküp doğalgaz bedeli, mevcut doğalgaz fiyatları üzerinden 150 TL'ye denk geliyor.

Ücretsiz doğalgaz bedelinin aylık 151,75 TL'ye, yıllık ise 1821 TL'ye denk geldiği belirtiliyor. Bu durumda, konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacının yaklaşık 25 metreküp kısmının bir yıl boyunca ücretsiz olacağı öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yapılan açıklamaya göre, doğalgaz fiyatlarında zam yapılması gündemde değil. 31 Mart seçimleri öncesinde enerji fiyatlarıyla ilgili herhangi bir zam beklentisi bulunmuyor.

Doğalgaz faturalarındaki bu değişiklikler, vatandaşların bütçelerini yakından etkileyecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.