Kızıl Goncalar dizisinde yeni kriz 'RTÜK inceleme başlatmıştı'

Kızıl Goncalar dizisinde yeni kriz 'RTÜK inceleme başlatmıştı'
İlk bölümü pazartesi günü ekranlara taşınan Kızıl Goncalar dizisi bazı kesimleri rahatsız edince mekan izinlerinin iptal edildiği öne sürüldü.

Fox TV ekranlarında başlayan Kızıl Goncalar dizisi RTÜK ve İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü engeline takıldı. Mekan izinleri iptal edilen dizinin cemaatler tarafından hedef gösterildiği biliniyor.

1701239937840-kg-mnst.jpg

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre; ilk bölümüyle pazartesi günü Fox TV ekranlarında yayınlanan Kızıl Goncalar dizisinin daha önce anlaşmaya vardığı iki mekanın izinlerinin İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından iptal edildiği öğrenildi.

YAYINDAN KALDIRILMASINI İSTEDİLER

Hayali bir tarikatın üyeleriyle seküler ailenin yollarını kesiştiren dizinin konusu, henüz bir bölüm yayınlanmasına rağmen bazı kesimleri rahatsız etti. O kadar ki dizinin afişlerine boyaların atıldığı ve dizinin yayın hayatının sonlandırılması için sosyal medya üzerinden kampanyalar düzenlendiği öğrenildi.

kizil22.jpg

Yaşanan gelişmeler, dizinin RTÜK incelemesine girmesine neden oldu. Ardından daha önce İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden 2 mekan adına alınan izinler iptal oldu.

ÇEKİM ENGELİ İKİ MEKAN İÇİN GELDİ

Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketi Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.’nin daha önce 8 ve 21 Eylül tarihlerinde izinlerini aldığı Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim yapmalarına engel konuldu.

kizil-goncalar.jpg

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Yayınlanır yayınlanmaz tepki toplayan Kızıl Goncalar dizisi bir kesim tarafından hedef gösterildi. Dizinin yayından kaldırılmasını isteyen İsmailağa cemaati “Kızıl Goncalar son bulmalı!” şeklinde hedef göstermişti.

Konuyla ilgili bir set çalışanı öncelikle çekim yaptıkları mekana artık giremediklerini söylediği bir paylaşım yapmış, daha sonra bu paylaşımı kaldırmıştı. Set çalışanı daha sonra yaptığı bir paylaşımla, “Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.