Kiracılar aman dikkat başınız yanabilir ‘Bunu yaparsanız ev sahipleri evden çıkartacak’

Kiracılar aman dikkat başınız yanabilir ‘Bunu yaparsanız ev sahipleri evden çıkartacak’
Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki bu sorunlar dikkat edin. Avukat Alim Yılmaz açıkladı.

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki krizler gittikçe büyümeye devam ediyor. Bu noktada kiracı ve ev sahipleri haklarını öğrenmek için araştırmalara başlıyor.

‘Ev sahibi 10 yıl dolduktan sonra kiracıyı çıkartabilir mi?’ sorusu merak edilen konuların başında geliyor. Uzman isim Avukat Alim Yılmaz soruya açıklık getirdi.

kapak-164135.jpg

YILMAZ: ÇÖZÜM YENİ BİR KİRA KONTRATI YAPMAK

Alim Yılmaz, 10 yıl uzayan sözleşmelerde ev sahibi evden çıkartma hakkına sahip olduğunu belirtirken, sebepsiz şekilde de yapabileceğinin altını çizdi. Karamsara düşen kiracı için bir çözüm yolu olduğunu aktaran Yılmaz, “Ev sahibiniz ile yeni bir kira kontratı imzalayacaksınız ya da yeni bir eve geçeceksiniz. Yeni bir kira kontratı demek, yeni bir sürenin başlangıcıdır. Kısacası her şeyin sıfırlanması anlamını taşır. Eğer kirada 10’uncu yılınızdaysanız veya sözleşme imzalarsanız 10 yıl daha sizi ev sahibi çıkartamaz” dedi.

konutev-1475858-001.jpg

“BUNU YAPARSANIZ YANARSINIZ”

Alim Yılmaz, kiracılara seslenerek kritik uyarıda bulundu. Yılmaz, “Ama istediği parayı sadece hesabına göndererek hiçbir yazılı sözleşme yapmadan yaparsanız sizi çıkartabilir. Bu konuda dikkatli olun yoksa yanarsınız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.