Kel yapan yiyecekler ortaya çıktı

Kel yapan yiyecekler ortaya çıktı
Gün içinde tüketilen bazı besinler saç dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi ilerledikçe ortaya çıkan kelliğin ise geri dönüşü olmaz. İşte kelliğe neden olan besinler...

Vücut sağlığında en önemli olay tüketilen besinlerdir. Sağlıklı olmayan her besin, kilo alımına, saç dökülmesine ve daha birçok hastalığa yol açar. Uzmanlar özellikle saç dökülmesine yol açan ve kelliğe götüren bu besinleri açıkladı.

Saç köklerini zayıflatarak dökülmeye neden olan bu besinler yeniden saçların çıkmasını engeller. Vücudun ihtiyaç duyduğu E vitamini ve omega-3 yağ asitlerinin eksikliğine bağlı gelişen saç dökülmesini durdurmak için hayatınızdan bu besinleri çıkartın.

İŞTE KELLİĞE NEDEN OLAN BESİNLER

İŞLENMİŞ ŞEKER

seker-turleri-ve-ozellikleri-nelerdir-ofix-blog-2.jpg

Vücudun enzimlemekte zorlandığı atık olarak kalan şeker, sebum salınımını olumsuz etkiler. Saç köklerindeki deriyi aşırı yumuşatır ya da kurutur. Bu da köklerin zayıflamasına neden olur.

FAST FOOD

1658306971680-1.jpg

Kandaki yağ oranını artırarak yeterli kan dolaşımını engeller. Bunun yanı sıra kan hücrelerini de olumsuz etkileyen fast food olan besinler yüksek oranda kimyasal yağ barındırır. Bu yağlar vücut tarafından enzimlenmediğinden hücre deformasyonları meydana gelir.

AŞIRI SÜT TÜKETİMİ

sut-hukuku-tarim-hukuku-dernegi.jpg

Çok fazla tüketilen süt protein ve kalsiyum dengesizliğine neden olur. Bu da vücudun haddinden fazla aldığı vitaminler nedeniyle hücresel aksaklığa neden olur. Özellikle ölü olan saçlar bundan kolayca etkilenir.

GAZLI İÇECEKLER

shutterstock-371246386.jpg

Vücutta dengesiz insüline neden olan gazlı içecekler kan akışını bozar. Kandaki dengesizlik saç köklerine yeterli oranda vitamin gitmesini engeller.

Kaynak: Akşam

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.