Bu meyveyi yiyenin ömrü uzuyor

Bu meyveyi yiyenin ömrü uzuyor

Asyalıların vazgeçemedikleri cennet meyvesi Hünnap ülkemizde değerini günden güne arttırıyor. Vücudu toksinlerden arındıran ve zararlı hücreleri onaran o besin pazarlardaki yerini aldı. İşte o besinin faydaları ve tüketim önerisi haberimizde...

Asyalıların vazgeçemedikleri yaşam enerjisi olarak tüketilen Hünhap pazardaki yerini aldı. Yöresel adıyla cennet meyvesi olarak bilinen Hünhap’ın içinde portakal ve limonda bulunan C vitamini kadar yüksek vitamin oranı bulunuyor. Ülkemizde Bursa ve Çanakkale bölgelerinde ticareti yapılan Hünnap, B1 ve B2 vitamini açısından zengin olmakla beraber Kalsiyum ve Potasyum deposu olarak beslenme sürecinde diyet menüsüne de eklenebilir.

3.jpg

HÜNNAP’IN FAYDALARI NELERDİR?

Vücutta biriken zamanla tüm organların işlevini sekteye uğratan toksinler o meyve düzenli tüketildiğinde fayda sağlıyor. Vücuttaki sorunlu hücreleri onaran ve toksin atılımını destekleyen Hünnap gün içinde kaybedilen enerjiyi geri kazanmayı da sağlıyor.

Polisakkarit dengesi yüksek olan içinde bol miktarda Flavonoid asit barındıran Hünnap serbest radikallerin vücut hücrelerine olan saldırısını önlüyor. Kanserli hücreleri onararak tümör oluşumunu yavaşlatıyor.

BAĞIRSAKLARIN SAĞLIĞINI KORUYOR!

2.jpg

Ev ve iş yaşantısından kaynaklı oluşan stresten kaynaklı hormonal bozuklukları hızla tamir eden Hünnap gece uyumadan önce tüketildiğinde uyku sürecini daha kaliteli hale getiriyor. Güne zinde uyanabilmeyi sağlayan lif deposu bu meyve mide ve bağırsak hareketlerinin düzenli çalışmasını da destekliyor. Bağırsak florasını tamir ederek kabızlık sorununa engel oluyor.

KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ DÜZENLİYOR!

Kan şekeri seviyesini destekleyen doğal tatlandırıcı diyabet hastaları için öneriliyor. Hünnap çayı yapılarakta tüketilebiliyor. Özellikle diyet döneminde beslenme uzmanlarının önerdiği Hünnap çayı kendine has aroması ile vücuda şifa sunuyor.

Hünnap lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler.
Mide ve bağırsaklardaki zararlı bakterileri yok ederek sindirim sistemi sağlığını korur.

Hünnap inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan antiinflamatuar özelliklere sahiptir.
Romatizma, artrit ve diğer iltihaplı hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Hünnap kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan doğal bir bileşik olan inülin içerir.

Hünnap yaprakları cilt sağlığına faydalı olan antioksidan bileşikler içerir.
Ciltteki serbest radikallerle savaşarak cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur.

Hünnap kanser riskini azaltmaya yardımcı olan antioksidan bileşikler içerir.
Ayrıca sindirim sistemi sağlığını koruyarak kolon kanseri riskini azaltabilir.

HÜNNAP NASIL TÜKETİLİR?

Hünnap meyvesi dalından koparıldığı gibi tüketilebilir. İsteyenler taze ya da kuru olarak yıkayarak çayını yapıp içebilir. Yarım kilo Hünnap 1 litre su içinde kaynatılarak süzülür. Posasından ayrılan suyu düzenli olarak tüketilerek zayıflatan ve tok tutan özelliği değerlendirilebilir.

hunhap-1.jpg

DİYABETTE DESTEKTİR

Yapılan araştırmalar sonucunda diyabet, sarılık, yara ve ülser tedavisinde kullanılması önerilir. Diyabet sorunu olanlar, kesikler ve yaralar için hünnap meyvesinden yararlanabilirler. Şeker sorunu olanlar özellikle ayak nöropatilerinden muzdariptir.

Hünnap bir terapötik anti-inflamatuar ajan olarak kullanılabilir. Öte yandan diyabetik bir diyette kan şekerini düzenlemek için gereken dengeli beslenmeyi aldığınızdan emin olmak için bir diyetisyenle görüşmeniz önem taşır.

Hünnap besin değerleri (100 gr için)

Kalori 79,
Yağ 0,2 gr,
Kolesterol 0 mg,
Sodyum 3 mg,
Potasyum 250 mg,
Karbonhidrat 20 gr,
Protein 1,2 gr,
A Vitamini 40 IU,
C Vitamini 69 mg,
Kalsiyum 21 mg,
Magnezyum 10 mg,
Demir 0,5 mg.

HÜNHAP KANSIZLIĞA İYİ GELİR Mİ?

Hünnap içeriğindeki niasin bileşeninden dolayı vücuttaki kan dolaşımının düzenli işlemesini sağlar. Aynı zamanda anemi (kansızlık) tedavisinde faydalanılan hünnap, damarlara oksijen sağlayan kan hücrelerini korur.

Kaynak: Posta

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.