Kars-Ardahan yolu ulaşıma kapatıldı

Kars-Ardahan yolu ulaşıma kapatıldı
Kars-Ardahan karayolu, bölgede etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Ardahan ve Gürcistan'a seyahat etmek isteyen araçlar için trafik ekipleri tarafından geçiş izni verilmiyor. Birçok yolcu, Susuz Taziye Evi'nde yolun açılmasını bekliyor.

Kars'ta şiddetli kar ve tipi, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kars-Ardahan karayolu, Kiziroğlu köyü mevkiinde tipi nedeniyle ulaşıma kapanmış durumda. Karayolları ekipleri, kapanan yolda çalışmalarını sürdürüyor. Kar ve tipinin etkili olduğu Kars-Susuz-Ardahan karayolu ise Susuz ilçesi çıkışında trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Kapatılan yolda birçok tır, minibüs ve araç bekletiliyor. Bazı araçlar ise trafik ekiplerinin uyarısıyla birlikte Kars'a geri dönüyor.

Susuz'da bekletilen araçların sürücüleri ve yolcuları, taziye evinde misafir ediliyor ve sıcak çay ikram ediliyor. Ardahan'a gitmek üzere yola çıktıklarını ancak tipi nedeniyle yolda kaldıklarını belirten Hıdır Akbulut, "Ardahan'a gitmeye çalışıyorduk ancak başaramadık. Yaklaşık 3-4 saattir yoldayız ve ne kadar süreceği belli değil. Şu anda Susuz Taziye Evi'nde bekliyoruz," dedi. Ardahan'a yolcularını götüremediklerini ifade eden Tüncer Vargün ise, "Hava limanından Ardahan'a gitmek üzereydik. Şu anda Susuz'da bekliyoruz, tipi nedeniyle geçiş izni verilmiyor," şeklinde konuştu.

Bölgede tipi etkisini sürdürmekte olup, 56 köy yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtiliyor. Yolcular ve sürücülerin Susuz'da bekleyişi devam ediyor. Yol tamamen ulaşıma açıldığında araçların geçişine izin verilecek.

aw136229-01.jpg

aw136229-03.jpg

aw136229-02.jpg

aw136229-05.jpg

aw136229-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.