Ağızda dağılan mantar kurabiye tarifi

Ağızda dağılan mantar kurabiye tarifi
Misafirleriniz kapınızı çaldıysa ve hızlıca nefis bir tarif arıyorsanız, işte tam da aradığınız mantar kurabiye tarifi..

MALZEMELER

1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu1 su bardağı toz şeker (varsa pudra şekeri tercih edilebilir)

4 su bardağı mısır nişastası (400 gr)

1,5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içine yumurta, yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekeri ekleyerek iyice karıştırın.

Ardından nişasta ilave edip karıştırmaya devam edin.

Aynı anda hamuru yoğurmaya başlayın.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayın.

Soda şişesinin ağız kısmını kakaoya batırarak hamuru bu karışıma bulayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları dizin ve tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, altları hafif pembeleşene ve üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirin ve servis edin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.