Kansızlığa iyi gelen besin listesi

Kansızlığa iyi gelen besin listesi
İnsanların korkulu rüyası olan kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlığa iyi gelen besin listesi ortaya çıktı.

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor.

Kansızlığa iyi gelen besin listesi ortaya çıktı.

KANSIZLIĞA İYİ GELEN YİYECEKLER NELERDİR?

Nohut, mercimek, iç bakla, kuru fasulye ve barbunya. Genellikle yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz, brokoli, bezelye, yeşil biber. Karadut, böğürtlen, çilek, portakal, yaban mersini, muz ve frenk üzümü. Fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, kuru incir ve kuru erik kansızlığa iyi gelen besinler arasındadır.

PANCAR SUYU

İçeriğinde bol miktarda demir barındıran pancar, kansızlığa iyi gelen besinlerin başında gelir. Pancar suyu malzemeleri: 1 adet pancar, 1 bardak su ve 1 adet havuçtur. İlk olarak pancar ve havucu mikserden geçirin. Üzerine suyu ilave edin ve köpüklenene kadar karıştırın. Hiç bekletmeden karışımı için.

pancar-suyunun-faydalari-nelerdir-44895bfb-259e-4a5c-90b3-ba4f1c945dd3.jpg

BÖĞÜTLEN SUYU

Kırmızı meyvelerin kansızlık tedavisinde oldukça önemli etkileri vardır. Böğürtlen suyu malzemeleri:1 adet elma, 4 adet çilek, yarım bardak su, 3 adet böğürtlen. Çilek ve böğürtlenleri mikserden geçirin. Bu esnada elmaları dilimleyin ve diğer malzemelerin içerisine ekleyin. Son olarak suyu ilave ederek iyice karışmasını sağlayın. Sabah öğünlerinde tüketin.

636958692588871250.jpg

TURP SUYU

Yorgunluk ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini sağlayan turp suyu, kansızlığa karşı doğal bir savunucudur. Turp suyu malzemeleri: 2 avuç dolusu ıspanak, 4 dal tere, 1 bardak su ve 4 adet turp. Kullanacağınız sebzeleri ilk olarak meyve sıkacağından geçirin. Üzerine suyu ilave edin ve karıştırın. Kahvaltıdan önce tüketilmesi önerilir.

turp-ve-faydalari.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.