Kabızlık ve koku kaybı o hastalığın habercisi: Erken teşhis kritik önem taşıyor'

Kabızlık ve koku kaybı o hastalığın habercisi: Erken teşhis kritik önem taşıyor'
Düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam tarzı gibi etkenler bazı rahatsızlıkların tetiklenmesinde rol oynuyor. Uzmanı sinsice ilerleyebilen o hastalık konusunda uyardı

Bazı hastalıkların belirtileri zayıf sinyaller verdiğinden,hastalığın tanısını koyarak teşhis ve tedaviyi geciktirebiliyor.

ERKEN TEŞHİS MÜMKÜN

Bu rahatsızlıklardan biri de yaşam kalitenizi ciddi oranda etkileyen parkinson rahatsızlığı olarak biliniyor.Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde görev alan Nöroloji Uzmanı Dr. Güven Arslan, Parkinson hastalığının detaylı inceleme ile teşhisinin erken konulabileceğinin altını çizerek, “Hastalığın en erken bulguları arasında koku kaybı ve kabızlığın olduğunu belirtirken, El titremesi de yine erken bulguların başında geliyor” dedi.

PARKİNSON BULGULARI NELER?

Öte yandan hastaların genellikle el titremesi şikayetiyle doktora başvurduğunu da söyleyen Dr. Arslan, bu bulguların devamında konuşma sırasında yüz mimiklerinin giderek azalması ve konuşmanın monoton bir hale gelmesi, konuşma hızında artma veya azalma ile el yazısının aniden küçülerek bozulmasının başlıca bulgular arasında yer aldığını anlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.