İstanbul'da seçimin rengi değişti 'İşte anketlerdeki son durum'

İstanbul'da seçimin rengi değişti 'İşte anketlerdeki son durum'
Türkiye’de faaliyet gösteren ‘Sonar’ araştırma şirketinin başkanı Hakan Bayrakçı, İstanbul’daki seçim anketlerinin son 15-20 günde tamamen değiştiğini canı yayın sırasında dile getirdi. İşte en güncel anket sonuçları.

22 siyasi partili, 27 bağımsız olmak üzere toplamda 49 adayın kıyasıya yarışacağı İstanbul'daki yerel seçimlerde anket şirketleri de adaylar kadar çok çalışıyor.

31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar da saha çalışmalarına ağırlık vermeye devam ediyor.

İstanbul'daki yarışın 31 Mart akşamı CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'nin adayı Murat Kurum arasında başa baş geçmesi beklenirken, vatandaşın bir gözü de anket sonuçlarında.

İstanbul'da kafa kafaya bir seçim yarışının olduğu herkes tarafından bilinirken, son anket sonuçlarıyla ilgili ‘Sonar’ araştırma şirketinin Başkanı Hakan Bayrakçı'dan peş peşe dikkat çeken açıklamalar geldi.

ekran-alintisi.jpg

Dün akşam CNN Türk’ün canlı yayınında İstanbul anket sonuçlarını değerlendiren Bayrakçı, son 15-20 gün içerisinde İstanbul’daki sonuçların ciddi manada değiştiğini dile getirdi.

İstanbul'da Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun birbirlerine çok yakın olduğunu belirten Bayrakçı, “Yaklaşık 2 ay önce anketlerde Ekrem İmamoğlu yüksek bir puanla öndeydi. Adayların açıklanmasının ardından İmamoğlu yaklaşık 2 puan önde çıkıyordu fakat son 15-20 günde Murat Kurum'la neredeyse kafa kafaya gelmiş durumdalar.

O kadar ilginç ki, bırakın yüzdeyi mesela 4500 kişiyle yapılan bir ankette 1231 kişi bir ismi söylemiş, 1221 kişi ise diğer adayın ismini söylemiş. Yani o kadar kafa kafayaydı.” Şeklinde anket sonuçlarını aktardı.

Ekrem İmamoğlu'nun son 15 gün içinde atak yaptığını söyleyen Bayrakçı, “Elde ettiğimiz sonuçlara göre, kafa kafaya durum devam ediyor ama birkaç puanlık İmamoğlu lehine bir durum olmuş gibi görünüyor. İmamoğlu sahaya indi, o bir fark çıkışı yarattı.” Dedi.

Şu an için seçim yarışının kafa kafaya gittiğini söyleyen Bayrakçı “Bütün bu elde ettiğimiz verilere bakarsak tüm olay 2-3 puanın içinde dönüyor şimdilik. 37 yıllık deneyime bakarak şunu söylüyorum. Bu aşamada bu kadarını söyleyebilirim. Fark 4,5 puanın üzerine çıktığı anda o aday için 'önde' açıklamasını yapmak daha doğru olacaktır." Diyerek konu hakkındaki açıklamasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.