İstanbul'da hayvana şiddet protestosu

İstanbul'da hayvana şiddet protestosu
İstanbul’da hayvanseverler, Eyüpsultan’daki mezarlıkta sokak kedilerinin üzerine kezzap atılarak yakılmasını Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde protesto etti.

Eyüpsultan’daki mezarlıkta iki gün önce kedilerin üzerinde yanıklar ve sarı lekeler gören vatandaşlar, durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmişti. Yaralı kediler veteriner kliniğinde tedaviye alınırken hayvanseverler, bir ay içinde 9 kedinin asitle yakıldığını öne sürmüştü. Bir hayvansever, saldırıya uğrayan kedileri cep telefonuyla görüntülemişti.

Hayvanseverler, bugün Eyüpsultan Kaymakamlığı önünde toplanarak mezarlıkta yaşanan vahşete çözüm bulunması için yetkilileri göreve davet etti. Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, protestocu hayvanseverlerin yanına gelerek taleplerini dinledi. Her gün yeni kedilerin saldırıya uğradığını belirten hayvanseverler, Kaymakam Kara'dan, mezarlıklara güvenlik kamerası takılmasını ve saldırganların bulunmasını talep etti.

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK. KİŞİNİN TESPİTİ İÇİN KAMERA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

İhsan Kara, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kara, polisin konuyu araştırdığını ve saldırganların yakalanmasının an meselesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Eyüpsultan’da dört yıldır görev yapıyorum. Eyupsultan’da çok güzel bir bestecimiz var, Nihat Bey. Güzel bir şarkı bestelemiş. Diyor ki ‘Sessizdir, sakindir, huzurludur Eyüp. Sessizliğimizi, sakinliğimiz, huzurumuzu korumak için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz. Emniyet birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kişinin tespiti için kamera çalışmaları yapılıyor. Bunun olmasından son derece üzgünüz. Mezarlık alanları, Büyükşehir Belediyesi’nin alanlarıdır. Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmaları yapıyor. Diğer taraftan kaymakamlık olarak bizim bu çalışmaların koordinasyonunda, iyi gitmesinde ve böyle bir olayın tekrarlanması için gayretli çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada ilgililerle içeride de bir görüşme yaptık. Bu görüşme, yaptığımız ilk görüşme değildi. Defalarca görüşme yaptık. Çünkü sizlere kaymakamlık olarak kapımız her zaman açık. Bu görüşmede bazı hususları da açığa kavuşturduk. İlçe dışında ilçemize kedi getirildiğini konusu var. Tespitleri yapılıyor. Konu bundan ibaret" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.