Bolu'da katliam: Çok sayıda köpek zehirlendi

Bolu'da katliam: Çok sayıda köpek zehirlendi
Bolu’nun Mengen ilçesinde 6 sokak köpeği zehirlenerek öldürüldü

Edinilen bilgiye göre; Mengen’e bağlı Veliler köyü yakınındaki ormanlık alandan kötü kokular geldiğini fark eden köylüler, söz konusu alana gittiklerinde yerde hareketsiz şekilde yatan köpekleri fark etti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından orman yolu üzerine dökülen tavuk kemiklerini yerken ölen 6 köpek için yetkililere haber verildi.

Olay yerine Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Yapılan ilk incelemede köpeklerin zehirlenmiş olduğu tespit edildi. İki köpek cesedi otopsi için Ankara'ya gönderildi. Diğer köpekler ise iş makinesiyle açılan çukura gömüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

"KATLİAMI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

İhbar sonrası olay yerine giden Mudurnu Belediye Başkanı Turhan Bulut, "Gittiğimizde, insanlığa sığmayan bir köpek katliamı ile karşılaştık. İlçe savcılığımız, ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz tarafından yapılan ön inceleme sonucu, katledilen hayvanların büyük olasılıkla belediyemiz tarafından Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi’nde bakım ve tedavileri yapılarak küpeleri takılan ve yeniden doğal yaşam alanlara bırakılan köpeklerin olduğu tahmin edilmekte olup, kesin sonuç inceleme sonucu anlaşılacaktır. Bu insanlık dışı katliamı tekrar şiddetle kınıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.