İslam Memiş'ten gram ve çeyrek altın sahiplerine uyarı: Son 48 saat kaldı

İslam Memiş'ten gram ve çeyrek altın sahiplerine uyarı: Son 48 saat kaldı
Altın ve para piyasa analisti İslam Memiş, emtiada yaşanan dalgalanmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, altın sahiplerini uyararak son 48 saat kaldığını belirtti.

ABD'de ortaya çıkan bankacılık krizinin sonrasında dikkat çeken yükselişe geçen altın, yılın ilk iki ayında hareketli bir performans sergilemişti.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonrasında yatay seyirde devam eden altın piyasasında yatırımcılar uzmanların açıklamalarına odaklanmış durumda.

Altın piyasasında yaşanan yatay hareketliliği yatırım yapmak için bir fırsat dönemi olarak düşünenlerin beraberinde piyasadaki düşüş öncesi yatırımlarını maddiyata çevirmeyi düşünen kişiler de bulunmakta.

Dövizin yanı sıra altın ve para piyasalarının da önde gelen isimlerinden uzman isim İslam Memiş, altında yaşanması beklenen gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memiş konuya ilişkin şunları söyledi:

"20 GÜN İÇİNDE ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK"

Altının ons fiyatı 1960 dolar seviyelerinde. Diğer videolarımda sık sık ifade ettiğim gibi 1968 dolar seviyesi direnç. Buranın üzerinde kapanışlar gelmesi gerekiyor ki xauusd paritesi hedef olarak 1995 doları belirlesin.

Haziran ayı içerisinde ons altın tarafında 1910 dolar öngörüm vardı biliyorsunuz, bunu 1 aydır sık sık ifade ediyorum ve hala bu beklentiyi koruyorum. 1930 dolar seviyelerine kadar gerilemiş olsa da buradan tekrar bir tepki alımı geldi. Ancak 1910 dolar seviyesiyle alakalı öngörüm hala devam ettiği için, parite üzerinden işlem yapan ya da ons altının düşmesini bekleyen arkadaşlarımızda da burada bir bekleyiş söz konusu. Benim kişisel öngörümde herhangi bir değişiklik yoktur.

"GRAM ALTININ 1650 LİRAYA KADAR YOLU AÇIK"

Gram altın/TL fiyatı Kapalıçarşı piyasalarında şu anda 1478-1490 lira aralığında. Beklemeyi tercih ediyorum. 1450 ve daha altındaki rakamları kısa vadede beklemeye devam edeceğim. Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 22 Haziran'daki faiz kararını görmeden de karar vermeyeceğim ama 1481-1482 lira seviyelerinden iki kez satış yaptığımı söylemeliyim.

Yine yıl içerisinde daha önce de ifade ettiğim gibi 14 Mayıs seçimlerinden önce 1516 lira seviyesi görülmüştü malum biliyorsunuz. Devamında ise tekrardan 1355 lira seviyelerine kadar düşünce "Arkadaşlar burası alım yeridir" diye uyarmıştım Uzun vadeli bekleyen arkadaşlarımızın 1450 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra 1550 lira seviyesine kadar bu yükselişini sürdürecek şeklinde bir tahminim vardı.

"22 HAZİRAN YATIRIM YAPILACAK İSTİKAMETİ BELİRLEYECEK"

Dolar kurunun serbest bırakılması, dolar/TL paritesinin biraz daha değer kazanmasıyla bu sefer 1550 lira seviyesinin üzerindeki yükselişler 1650 liraya tekabül eder. Özellikle TCMB'nin faiz kararından sonra ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından yeni bir yol haritası belirleyeceğiz kendimize ama şu anki görüntü 1550 lira seviyesinin yukarı yönlü kırılacağına, 1650 liraya kadar da bu yükselişlerin devam etmesinin muhtemel olduğu yönünde.

Çok yükseldi satalım mı? soruları çok gelmeye devam ediyor. Hayır, bir ihtiyacınız yoksa. Bir ev ya da araba almayacaksınız zevk olsun diye daha düşükten alırım diye pozisyon açılmamalı. Benim kendi kişisel durumum ve niyetim belli. Bunu bireysel bir eylem olarak görün. Kendi varlıklarını koruyan, uzun vadeli yatırımcılarda ise dediğim gibi alım-satım piyasası bitti. Makas aralığı buna fırsat vermiyor her ne kadar biraz kapanmış olsa da. Bu yüzden böyle bir fırsat bulamayacağınız için satış yapmayan arkadaşların beklemesi gerektiğini söyleyebilirim.

48 SAATİN ARDINDAN ALTINDA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Memiş, piyasalardaki son işlem gününün ardından gelecek haftanın tarihi bir önem taşıdığını ifade etti. ABD Merkez Bankası (FED), 13-14 Haziran tarihinde yapacağı toplantılarda aylar sonra ilk kez faiz artırımı yapmamayı gündemine alacak.

Fed tarafından verilecek faiz kararının ons altın fiyatlarında belirleyici olacağını vurgulayan Memiş, faizlerin sabit bırakılması halinde yaz aylarında altın fiyatlarının sert bir yükseliş sürecine gireceğini hatırlattı.

Yatırımcıların hafta sonu değerlendirmelerini yapması ve haftanın ilk seanslarından itibaren pozisyon almaları gerektiğini vurgulayan uzman isim, yaptığı yorumların yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.