İslam Memiş işaret etti Parasını buna yatıran yaşayacak

İslam Memiş işaret etti Parasını buna yatıran yaşayacak
Ünlü ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara kritik uyarılarda bulunarak yatırım araçlarındaki son tahminlerini paylaştı. İşte tüm detaylar…

Pek çok vatandaş elindeki paraları değerlendirmek amacıyla; dolar, Euro, bitcoin ve altın araçlarına yatırıyor. Tabii yatırım yaparken de ünlü ekonomistlerin yorumlarını da vatandaşlar merak ediyor.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, son videosunda piyasadaki son tahminlerini ve uyarılarını yaptı. Memiş, hangi yatırım aracının kazandıracağını açıklarken hangi yatırımın kaybettireceğini de belirtti.

Bu hafta için borsa tarafındaki pozitif görünüm devam ettiğini söyleyen Memiş, “Alım için beklemeye devam ediyorum. Dolar TL kuru şu anda 28,76 lira seviyesinde bulunuyor. Buradaki pozitif görünüm yine devam ediyor. Beklentimiz de bir değişiklik yok. Yıl sonu hedef rakamım 29,70 seviyesi. Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yıl sonu dolar TL kuru tahminini paylaştı. 29,99 lira seviyesinde bir rakam çıktı. Ben de zaten 6 aydır yıl sonunda 29,70 seviyesinde bir rakam telaffuz etmiştim. 2024 yılına 30 lira seviyesinden başlarız. Yılın ilk çeyreğinde 32,5 33 lir seviyesine yine yıl içerisinde 45 seviyesine kadar yükselen bir trend içerisinde kalacağını ön görüyorum.” dedi.

borsa-1.jpg

Euro tarafındaki beklentinin de pozitif yönde olduğunu belirten Memiş, Dolar mı Euro mu sorusuna da cevap verdi. Memiş, “her defasında euro olarak cevapladığım da anımsatmak isterim. Ancak bu hafta euro dolar paritesinde bir geri çekilme olması gerekiyor. Çünkü çok hızlı yükseldi.” İfadelerini kullandı.

Ons altın tarafında ilk önce 1965, devamında 1957 dolar destek seviyelerini takip edeceğini söyleyen Memiş şu uyarılarda bulundu:

“1985 dolar seviyesindeki altın daha sonra 1975 dolar seviyelerine kadar geriledi. Özellikle ons altın tarafında işlem yapan arkadaşlarımıza belirtmek isterim ki tekrar 2 bin dolar seviyesinde hedef alan bir trend çizgisi içerisinde olacak. Merkez bankalarının faiz artırımları sonlandırıyor olması jeopolitik gerilim risklerin yine yükseliyor olması ons altında 2 bin dolar seviyesinde hedef alınacağını hep beraber yine göreceğiz. 2024 yılı ile alakalı öngörümde de bir değişiklik yok 2 bin 350 civarında olacak. 1968 devamında 1957 dolar destek seviyeleri var bunun aşağısına sarkar ise eğer bence iyi alım fırsatları olacak.”

euro-2.png

Kripto para piyasasındaki dalgalı seyrin halen devam ettiğini belirten Memiş, “Belirsizlik var ve belli bir bant aralığı oluştu. Bitcoin 37 bin 122 dolar seviyesinde % 1.72 lik bir prim var. Burada 36,5 ve 37,5 bin dolar aralığında dengeleniyor. Ama ben burada negatif beklentimi halen devam ettiriyorum. Burada sert satışlar gelirse sürpriz olmasın.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.