Altın fiyatlarında yer yerinden oynayacak 'Aralık yoğun bir ay olacak diyerek açıkladı'

Altın fiyatlarında yer yerinden oynayacak 'Aralık yoğun bir ay olacak diyerek açıkladı'
Yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören altın ile ilgili İslam Memiş 'Aralık yoğun bir ay olacak' uyarısında bulundu.

Son zamanlarda altın, enflasyona karşı bir korunma aracı olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaklaşan Aralık ayının yoğun bir dönem olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Yıllık kapanış için küresel piyasalardaki pozisyonların önemine dikkat çekti ve özellikle ABD'de açıklanacak istihdam ve enflasyon verilerinin ve FED'in faiz kararının küresel piyasalar için kritik olacağını belirtti.

Ons altın için 2.033 dolar seviyesinin önemine vurgu yaptı. Hızlı yükselişlerin ardından teknik olarak düzeltmelerin gerektiğini dile getirerek 1.980-2.080 dolar aralığını izlemeyi önerdi. Ayrıca, Aralık ayında ons altında gerileme beklentisini paylaşarak bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeyi tavsiye etti.

Aralık ayının piyasalar açısından yoğun olacağını belirten Memiş, özellikle ABD'den gelecek verilerin ve FED'in hamlelerinin yılın kapanışında ve 2024'ün ilk çeyreğinde piyasalara yönelik mesajlar için belirleyici olacağını ifade etti. Ayrıca, FED'in faiz kararının emtia fiyatları üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekti ve sert dalgalanmalara karşı yatırımcıları uyardı.

Uzman, gram altın fiyatları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Ons altının gram altın fiyatını belirleyeceğini ve bu nedenle ons altın fiyatının takip edilmesi gerektiğini söyledi. 1.900 lira seviyesinin altında düşüş olasılığını öngörerek bu seviyelerden alım yapmayı tercih etmeyeceğini ifade etti.

Güncel altın fiyatlarına da yer verdiği analizinde gram altın için 1.930 lira seviyesinden alım yapmaktansa euro almaya yönelik bir strateji izleyeceğini belirtti. Bu sırada günün altın fiyatları ise Gram Altın için alış 1.895,19 TL, satış 1.895,48 TL; Ons Altın için alış 2.039,93 dolar, satış 2.040,25 dolar; Çeyrek Altın için alış 3.032,30 TL, satış 3.099,11 TL şeklindeydi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.