İslam Memiş bayram öncesi tarih vererek açıkladı 'Parasını ona yatıran sırtına yaslanıp tatile çıksın'

İslam Memiş bayram öncesi tarih vererek açıkladı 'Parasını ona yatıran sırtına yaslanıp tatile çıksın'
Ekonomist İslam Memiş, bayram tatilli öncesi altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulanarak gram altın için rakam verdi.

Ekonomist İslam Memiş, bayram tatilli öncesi altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yatırımcılara uyarıda bulundu.

3.jpg

Memiş, borsaya ilşikin yaptığı değerlendirmede "Borsa İstanbul 9040 puanda, yüzde 2.66'lık yükseliş vardı. Tepki yükselişidir. Önemli olan 9400 üzerinde tutunabilecek mi? Hedefimiz burası. 9400'ü geçemeyen borsa satıcılı devam edecektir.” Dedi.

Dolar kuruna ilişkin beklentisini korudğunu belirten Memiş “Dolar TL stabil bekleyişine devam ediyor. Yıl içindeki 40-45 lira bandı beklentimiz devam ediyor dolar/TL kurunda" ifadelerini kullandı.

6 AY SONRA ANLAYACAKSINIZ

Ekonomist İslam Memiş, serbest piyasa ile ekran fiyatları arasındaki makasın kapandığına dikkat çekerken “Euro/TL kuru 35.07 seviyesinde. Serbest piyasalarda birebir aynı. Euro/dolar paritesinde 1.0750 desteği takip edeceğimi ifade etmiştim. Euro/dolar paritesi tekrar 1.08 altına sarktı. Dolar endeksi 104 üzerine atak gerçekleşince paritede çekilme kaçınılmaz oldu. Elinde dolar varsa al euro'yu bak işine. Elinde TL varsa, döviz seviyorsan o zaman dolar değil de euro al. Euro/dolar paritesi oldukça düşük. Kur da stabil. Euro ise ucuz. O yüzden euro'yu tercih edersen, 6 ay sonra ne demek istediğimi anlarsın.” Dedi.

kk.jpg

BU FİYATLAR GERÇEKÇİ DEĞİL

Ons altında yaşanan yükselişleri gerçekçi bulmadığını belirten Memiş “Ons altın tarafında 2208 dolar var. 2216 dolara kadar hızlı yükseliş gördük. Beklentimiz 2125 dolardı. Beklentimizde değişik yok, olsaydı söyleriz. Neden bu kadar agresif yükseldi. Dolar endeksi yükseldi, onsun da gerilemesi lazım ama ne hikmetse agresif yükseliş var. Çünkü merkez bankalarının alım talebi var ve jeopolitik riskler var. Bana kalırsa bu fiyatlar balon, satışlar bekliyorum. 2090 ihlal edildi, 2200 dolar ihlal edildi. Bu yükselişleri sağlıksız buluyorum. Bu fiyatlar geri gelecektir. 2160 dolardan başladı bu yükselişler. Tam 56 dolar yükseldi. 7 günde ons altın 56 dolar yükseldi." İfadelerini kullandı.

SEPETİ DOLDUR TATİLİNE ÇIK

Ekonomist İslam Memiş, gram altının en az 100 TL değer kazanması gerektiğine vurgu yaparak “Gram altın 2500 civarında olmalıydı serbest piyasalarda. Olmadı çünkü fiyatlarda gerileme beklediğimi söyledim. İşçilikte gerileme, arz tarafındaki problemler gidecek dedim. Ons altında 56 dolarlık yükselişe rağmen işçilik geri çekildiği için gram altında normalleşme başladı. Gram altında düşüşleri yazdım, bunlar kalıcı değil, yön yukarı demiştim.” Dedi.

sasdasdasd.jpg

Gram altın için 2400 lira altındaki rakamlar alım fırsatı olduğunu belirten Memiş “Al, sepetine koy, sırtına yaslan, bayram tatiline çık veya çıkma. Sen sepetini doldur, tatiline çık, kafan rahat olsun. Çünkü 3000 ve 3500 lira beklentimiz devam ediyor. Burada bozulma yok, kademeli alım yap.” İfadelerini kullandı.

NİSAN İTİBARIYLA ULAŞABİLECEKLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etmesine ilişkin kararı değerlendiren Memiş “Biz 2023 yazında altın ithalatı tarafında bir kota uygulaması getirmişti. Altın ithalatını yasaklamıştı. Bu dengelemek için yapılan çalışmalarda resmi açıklama böyle, içeride altın fiyatlarında yükselişinden kaynaklı sorunlar bildirildi, altına ulaşamama gibi, artık yetkilendirilmiş kuyumculara fiziki altın vermek için genelge yayımladık dediler. 1 Nisan itibarıyla altın sektöründe fiziki altına ulaşabilecekler. Güzel bir haber, sorun hala çözülmedi.” Dedi

Altında yaşanan sorunların ortadan kalkması için yasağın tamamen kalkması gerektiğini savunan Memiş “Banka kurundan nasıl verecek? Makas aralıkları oluyor, bu olursa ucuza almayı unutun ama belirlenecek bir kurdan olursa eyvallah. Kişisel tahminim ise devlet piyasadan alacak, bir şekilde verecek." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.