İPhone 15'in bazı özellikleri sızdırıldı

İPhone 15'in bazı özellikleri sızdırıldı
iPhone 15 lansmanına kısa bir süre kala cihaz hakkında sızıntılar da sıklaşmaya başladı. Son gelen sızıntı bilgilerde RAM ve bazı teknik özelliklerinin bilgileri açığa çıktı.

Donanımhaber’de yer alan bilgilere göre; iPhone 15 lansmanı 12 - 13 Eylül’de dijital ortamda gerçekleşecek. Özellikle iPhone 15 Pro Max modeli merakla bekleniyor. Lansmana az bir zaman kala 15 Pro’nun RAM miktarı ve işlemci özellikleri ortaya çıktı. Apple, yeni iPhone’larda RAM yükseltmesine gitmeyecek.

Yeni gelen sızıntı bilgiye göre, iPhone 15 Pro’nun 6GB RAM (LPDDR5) A17 Bionic çip ile geleceğini söyleniyor. Daha önce iPhone 15 Pro’nun 8GB RAM ile geleceği ortaya atılmıştı ancak Apple, bu sene de 6GB RAM’i yeterli bulacak gibi görünüyor.

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’e güç verecek A17 Bionic çipin 6 çekirdek CPU, 6 çekirdek GPU’ya sahip olduğu yine bilgiler arasında. A16 Bionic çip 6 çekirdek CPU, 5 çekirdek GPU’ya sahipti. Ayrıca TSMC'nin 3nm üretim sürecinden geçen A17 Bionic çipin CPU'su 3.7GHz hızda çalışacak.

tvOS 17 kodlarında da iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max'in A17 Bionic çip, iPhone 15 ve 15 Plus'ın iPhone 14 Pro serisine güç veren A16 çip ile geleceği bilgisine rastlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.