Google’dan yeni hamle: E-imza özelliği geliyor

Google’dan yeni hamle: E-imza özelliği geliyor
Google Dokümanlar ve Google Drive'a elektronik imza (E-İmza) özelliği geliyor.

Elektronik imza veya e-imza, e-ticaret, dijital sözleşmeler ve diğer birçok online işlemde güvenliği ve gizliliği sağlamak için önemli bir rol oynuyor. Gün geçtikçe önemini arttıran E-imza özelliği için çalışmalarına hız veren Google, Workspace'te elektronik imza (E-imza) özelliğinin açık beta sürümünü kullanıma sundu. Buna göre e-imza, ilk olarak bireysel ve grup hesapları için Google Dokümanlar ve Google Drive'a özel olarak kullanılabilecek.

ELEKTRONİK İMZA ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Elektronik imza özelliği Google Drive'dan resmi bir sözleşme imzalamanıza olanak tanıyor. Aynı zamanda, alanları (200 adede kadar) bir belgeye sürükleyip bırakarak imza talep etme olanağı da sunuyor. Buna isim, baş harfler ve imzalandığı tarih de dahil ediliyor.

Google daha sonra kilitli bir PDF dosyası oluşturup bunu belirtilen alıcılara gönderiyor. Böylece e-imza taleplerinin durumunu izleme olanağına kullanıcıya sunulmuş oluyor. İşlem tamamlandığında, imzalı PDF imzalayanın Drive'ına ayrı olarak ekleniyor ve hem talep edene hem de imzalayan kişiye e-posta eki olarak gönderiliyor.

Şu anda sadece Google Workspace bireysel kullanıcıları için kullanılabilir olan özelliğin Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Education Plus ve Nonprofits’e geleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Webrazzi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.