İlk astronotumuz Alper Gezeravcı gidecekti Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı gidecekti Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu ertelendi
Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı, yer alacağı Ax3 misyonu, SpaceX planlamalarındaki değişiklik ve olumsuz hava nedeniyle 17 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu. Paylaşımda, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA)'nın bir gönderisini alıntıladı ve açıklamada bulundu.

Ax3 misyonunda, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da yer alacak. Ancak bu uzay yolculuğu olumsuz hava koşulları ve SpaceX planlamalarındaki değişiklik sebebiyle 17 Ocak 2024'e ertelendi. Konuya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı Ax3 Misyonu, hava koşulları ve planlamalarındaki değişiklik nedeniyle 17 Ocak 2024’e ertelendi. Heyecanlı yolculuk için biraz daha sabretmemiz gerekecek."

fvgr.jpg

NASA İSE ŞU PAYLAŞIMDA BULUNDU

"NASA, Axiom ve SpaceX ekipleri, son dönemdeki hava koşulları ve SpaceX'in fırlatma planındaki değişiklikler nedeniyle Axiom 3 Misyonu'nu Kennedy Uzay Merkezi'nden 17 Ocak gününden önce fırlatmayı hedeflemiyor."

7e62f187-5ehriwordjjbwf5ppvjq.png

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Millî Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında asil olarak seçilen Alper Gezeravcı, Mersin’de 2 Aralık 1979 tarihinde dünyaya geldi. Elektronik Mühendisliği Bölümünden Hava Harp Okulu’ndan mezun olduktan sonra, ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde harekât araştırması konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde F-16 pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, aynı zamanda standardize filo akademik kol komutanlığı da yaptı. Gezeravcı, şimdilerde ise uzaya gitmeye hazırlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.