İDO hasar gören araçlar için alınan kararı duyurdu

İDO hasar gören araçlar için alınan kararı duyurdu
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Murat Orhan, son fırtınada zarar gören araçlar için tazminat sürecinin başlatıldığını duyurdu. Orhan, hasar gören araç sahiplerine yönelik olarak gerekli tüm işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Müşterilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için İDO'nun ilgili birimlerinin hızla harekete geçtiğini ifade etti.

Yalova-Yenikapı hattında sefer yapan İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir feribot, geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle zarar gören araçları taşıyordu. İDO'nun Yavuz Sultan Selim isimli gemisi, 20 Nisan Cumartesi günü 340 yolcu ve 69 araç ile sefer yaparken denizcilikte 'kaçak hava' diye tabir edilen ani hava değişikliği ile karşılaştı.

aw186766-05.jpg

İDO Genel Müdürü Murat Orhan'ın yaptığı açıklamaya göre bu durum sonucunda 7 araç ve 1 motosiklette hasar oluştu. Sigorta Birim Yöneticiliği tarafından hasar tespiti ve tazminat işlemleri derhal başlatıldı. Orhan, geminin sefer güvenliği açısından herhangi bir sorun olmadığını sosyal medyada yer alan görüntü ve yorumların aksine güvenlik zafiyeti bulunmadığını vurguladı. Olayda herhangi bir yolcu kaybı veya sağlık sorunu yaşanmamasının kendileri için en büyük teselli kaynağı olduğunu belirtti.

aw186766-02.jpg

Feribot, 20 Nisan Cumartesi günü meydana gelen şiddetli fırtına sebebiyle zor anlar yaşadı. Fırtınanın etkisiyle oluşan yüksek dalgalar geminin garaj bölümünde park halindeki araçlara hasar verdi. Sosyal medya kullanıcıları fırtına sırasında çekilen videoları paylaşarak yaşanan olaya dikkat çekti ve seferlerin iptal edilmemesine yönelik eleştirilerini dile getirdi. İDO yetkilileri fırtınanın beklenmedik bir şekilde ortaya çıktığını ve beş dakika süreyle etkili olduğunu belirtti. Ayrıca zarar gören araç sahiplerinin mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde dalgaların aniden yükselip araçlara zarar verdiği görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.