Canan Karatay ısrarla önerdi Faydaları saymakla bitmiyor

Canan Karatay ısrarla önerdi Faydaları saymakla bitmiyor
Semizotu, zengin besin değerleriyle sağlıklı besinler listesinde yer alıyor ve diyetler için öneriliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, semizotunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak semizotunun tüketimini tavsiye ediyor.

Semizotu, sağlıklı beslenme konusunda uzmanların sıkça önerdiği besin değerleriyle dikkat çeken bir bitkidir. Prof. Dr. Canan Karatay da semizotunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak bu bitkinin tüketilmesini önermekte.

canan-karatay-israrla-onerdi-sofranizdan-eksik-etmeyin-doganin-sifali-hazinesi-semiz-otu.jpg

Özellikle omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan semizotu, büyüme ve gelişme süreçlerimizde kritik bir rol oynar. Karatay'a göre, omega-3 yağ asitleri içeren diğer besinler arasında keten tohumu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de bulunmaktadır.

Semizotu, içerdiği demir, manganez, magnezyum, selenyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle de ön plana çıkar. Bu bitki, diğer sebzelere kıyasla 20 kat daha fazla antioksidan etkili melatonin içermesiyle bilinir. Ayrıca, yüksek folik asit içeriği sayesinde özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır.

41.jpg

Sindirim sistemi sağlığına katkıda bulunan yüksek lif içeriğiyle semizotu, kabızlık gibi sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. A vitamini bakımından zengin olan bu bitki, göz sağlığını destekler ve damar sağlığını iyileştirirken kanın temizlenmesine katkı sağlar.

İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kansızlık sorununa karşı da faydalıdır. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolünde etkili olan semizotu, aynı zamanda uzun süreli doygunluk hissi verir. Sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez bir parçası olan semizotu, lezzetiyle salataların ve yemeklerin besin değerini artırır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.