Rögar kapaklarının yuvarlak olmasının nedeni şaşırttı: Hiç aklınaza gelmeyecek sebebi

Rögar kapaklarının yuvarlak olmasının nedeni şaşırttı: Hiç aklınaza gelmeyecek sebebi
Önemli bir detay olarak görülmese de bir çok insanın aklını kurcalayan bu soru, son dönemlerde de Google’da en çok aranan sorulardan biri olarak ön plana çıkıyor.

Rögar,kapakları kanalizasyon ve diğer su giderleri için belli aralıklar ile açılmış özellikle içerisinde gelen ve giden akıntıların yönünü değiştiren çoğunlukla silindir veya dikdörtgen yapıda olan yeraltı boşluklarını kapatan kapaklar olarak tanımlanıyor.

STİLLERİ DEĞİŞMİYOR

Zaman zaman işlemini sorguladığımız değişik araçlardan biri de rögar kapakları, dizaynlarının hep aynı oluşu vatandaşların bir çoğunun dikkatini çekiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun stilleri hiç değişmiyor.

İŞE ALIM SORUSU

Rögar kapaklarının neden bu şekilde dizayn edildiği Microsoft’ta bir işe alım sorusu olarak karşınıza çıkabilir. Önemli bir detay olarak görülmese de bir çok insanın aklını kurcalayan bu soru, son dönemlerde de Google’da en çok aranan sorulardan biri olarak ön plana çıkıyor.

Peki sorunun yanıtı ne rögar kapakları neden yuvarlak oluyor?

Toprağın kapak etrafındaki basınca daha iyi dayanmasını sağlamak için yuvarlak olarak dizayn edilen kapaklar bu şekilde hem basınca daha iyi dayanıyor hem de üretimi daha az maliyetli oluyor. Ancak asıl sebebi yuvarlak kapının delikten düşme ihtimalinin olmaması.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.