23 Nisan'da ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu Açıklamalar peş peşe geldi

23 Nisan'da ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu Açıklamalar peş peşe geldi
Ulaştırma Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda toplu taşıma kullanacaklar için Başkentray, Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı ve İzban'ın ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığa ait raylı sistemlerin o gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Bu kapsamda TCDD Taşımacılık'ın işlettiği Başkentray, İstanbul'daki Marmaray ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro hattı ile İzmir'de hizmet veren İZBAN'ın da dahil olduğu bildirildi.

Bakan Uraloğlu, 4 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara göre Ankara ve İstanbul'daki bakanlığa bağlı toplu taşıma araçlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz olacağını duyurdu.

1662449198513-20210628165902328.jpg

İETT'DEN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle İstanbulkart sahipleri kişiselleştirilmiş kartlarıyla şehir içi seyahatlerde ücretsiz yararlanabilecek. Otobüsler Cumartesi günü tarifesine göre hizmet verecekken, Metrobüs seferleri ise hafta içi programına uygun olarak işleyecek.

Öte yandan, Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tüneli, Sabiha Gökçen Havalimanı'na hizmet veren SG-1 ve SG-2 hatları, Sultanahmet ile Çamlıca Tepesi arasındaki 121CS hattı, Üsküdar'dan Şile'ye giden 139 ve 139A hatları gibi belirli hatlarda ücretsiz seyahat imkanı sunulmayacak.

885346-254640464.jpg

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başkentteki vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, sabah 06.00 ile gece yarısı 24.00 saatleri arasında otobüs, metro ve teleferik hizmetleri vatandaşlara maliyetsiz sunulacak. EGO'ya ait 360 farklı güzergahta sefer yapacak otobüslerin hareket saatleri ve güzergah bilgileri, şirketin mobil uygulaması ve resmi web sitesi üzerinden erişime açık olacak.

3440256-a47b83dc5304bd89be5258f4b9f52931.jpg

İZMİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı şehrin çeşitli noktalarında gerçekleştireceği bir dizi etkinlikle kutlama hazırlığında. Resmi açıklamaya göre, bu özel gün kapsamında İzmir'deki tüm toplu taşıma hizmetleri vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak. Cumhurbaşkanlığı kararı ile uyumlu bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar gereğince 23 Nisan Salı günü İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay gibi toplu taşıma araçları İzmirlilere maliyet olmaksızın hizmet verecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.