Hıçkırık yüzünden rezil olmaya son Yapın kurtulun

Hıçkırık yüzünden rezil olmaya son Yapın kurtulun
Hiç olmayacak bir yerde hıçkırık tutması nedeniyle zor durumda kaldığınız oldu mu? Ya da tutulduğunuz hıçkırığın bir türü geçmemesi nedeniyle yorulduğunuz... İşte size hıçkırığı kesen birkaç basit yöntem.

Hıçkırık diyafram kaslarının başımızı sardığı bir durumdur. Diyafram her kasıldığında ses telleriniz de aniden kapanarak hıçk şeklinde bir ses çıkarır. Toplum içinde hıçkırık hoş karşılanıp gülüşmelere neden olsa da birkaç dakikadan uzun sürmesi can sıkıcı ve yorucu olabilir.

Hıçkırığa genellikle hızlı yemek yeme, hava yutma, gazlı içecekleri bir kerede içmeye çalışmak, alkollü içecekler neden olur. Bazen stres ve heyecan da diyaframın kasılmasına neden olabilir.

hickirik2.webp

HIÇKIRIĞI GEÇİRECEK BİRKAÇ BASİT YÖNTEM

-Oturun. Başınızı dizlerinize kadar eğin. Başınız eğik durumdayken bardakla su içmeye çalışın. Bu şekilde midenizde biriken havayı çıkarabilirsiniz.

-Ellerinizi yıkayın. Dilinizi olabildiğince dışarı çıkarın ve tutarak çekin. Bu harekete birkaç kez tekrarlayın.

-Nefes egzersizi yapın. Önce nefesinizi alıp bir süre tutun. Nefesinizi birkaç kez tuttuktan sonra. Bir nefesi kesik kesik 3 kerede almaya çalışın.

-Bir bardak su alın. Suyu ağzınıza uzak olan yerden yudumlaya çalışın.

-Bazı durumlarda aşırı ekşi yemek de diyaframın gevşemesine neden olabilir. Bir limon dilimi ısırabilir ya da emebilirsiniz.

-Ağzınızı kapatın. Burnunuzu da elinizle kapatıp nefesini burnunuzdan vermeye çalışarak basınç oluşturun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.