Koltuk temizlerken saatlerce ovalamaya son 6 yöntemle lekeler çok kolay çıkacak

Koltuk temizlerken saatlerce ovalamaya son 6 yöntemle lekeler çok kolay çıkacak
Koltuk temizliği, evin hijyenini sağlamak için önemli bir işlemdir. Ancak koltuklarda oluşan lekeleri çıkarmak bazen zor olabilir.

Bu durumda, doğal leke çıkarma yöntemleri işinize yarayabilir. İşte koltuk temizliğinde en etkili 6 doğal leke çıkarma yöntemi:

KARBONAT

Karbonat, yağlı lekeleri çıkarmak için idealdir. Lekeli bölgeye karbonat serpin ve birkaç saat bekletin. Sonra elektrikli süpürge ile temizleyin.

koltuk-temizleme.jpg

SİRKE

Sirke, renkli lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Lekeli bölgeye eşit oranda su ve sirke karışımı sürün ve bir bezle silin.

LİMON

Limon, beyaz koltuklarda oluşan sarı lekeleri çıkarmak için etkilidir. Lekeli bölgeye limon suyu sıkın ve güneşte kurumaya bırakın.

SABUN

Sabun, kirli lekeleri çıkarmak için basit bir yöntemdir. Lekeli bölgeye ılık su ve sabun karışımı uygulayın ve bir fırça ile ovalayın.

kirmizi-eldivenli-koltuk-temizleyen-kadin-1170x648.jpg

TUZ

Tuz, kanlı lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Lekeli bölgeye tuz serpin ve bir süre bekletin. Sonra ılık su ile durulayın.

HİDROJEN PEROKSİT

Hidrojen peroksit, mürekkep lekeleri gibi zorlu lekeleri çıkarmak için etkilidir. Lekeli bölgeye hidrojen peroksit sürün ve bir bezle silin.

Bu doğal leke çıkarma yöntemleri ile koltuklarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Ancak her yöntemi uygulamadan önce, koltuğunuzun küçük bir bölgesinde deneyerek renk solmasına neden olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.