Hayalini kuranlara gün doğdu 10 bin polis alımı yapılacak

Hayalini kuranlara gün doğdu 10 bin polis alımı yapılacak
Polis olma hayali kuranlara iyi haber Bakanlıktan geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 10 bin polis alımı yapılacağı açıklandı. İşte polislik başvuru şartları...

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin polis alınacağı haberi polis olma hayali kuran binlere genci heyecanlandırdı. Peki 10 bin Polis alımı ne zaman gerçekleşecek? Başvuru şartları haberimizde...

POMEM 10 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Memur olmak isteyen milyonlarca kişinin gözü polis alımlarına çevrildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda "10 bin yeni polis alımını yakında açıklayacağız" dedi.

EGM polis alımı başvuru tarihleri, şartları, diğer ayrıntılar da internette araştırılıyor. Alımlar hakkındaki tüm bilgilerin yakın süreç ise dikkatle beklenmekte.

Pomem başvuru şartlarına resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İŞE BAŞLAMA MAAŞI 29 BİN 5025 TL

Şartları karşılayan adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde (POMEM) eğitim sürecine başvuru gerçekleşecek. Süreci tamamlayan adaylar ülkenin çeşitli bölgelerinde tayini gerçekleşecek. Bu kapsamda göreve başlayacak polisler 30 bin TL maaşla işe başlayacak. Halihazırda bir polis memuru ortalama 29 bin 525 lira, bir başkomiser 32 bin 626 lira alıyor. Bu maaşlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammıyla birlikte ocak ayı itibarıyla gerçekleşecek. Bu kapsamda başkomiser maaşı 46 bin 540,98 liraya, polis memuru maaşı 42 bin 117,41 liraya yükselecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.