Yeni yıl gelmeden önce pasaportta yapmanız gerekenler

Yeni yıl gelmeden önce pasaportta yapmanız gerekenler
Pasaport yenilemek isteyenler için son günler yaklaşıyor. Yeni yılda pasaport harçlarına zam geleceği için, yurt dışına çıkmayı planlayan vatandaşların acele etmesi gerekiyor. Pasaport yenileme süreci nasıl işliyor, hangi belgeler lazım, harç bedelleri ne kadar?

Pasaport yenilemek için ilk yapılması gereken şey, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet veya NVİ resmi internet sitesinden randevu almaktır. Randevu almak için önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına giriş yapılır, sonra yeni randevu seçeneği tıklanır, bilgilendirmeyi okuyup onaylanır, pasaport türü belirlenir, il/ilçe seçilir, telefon numarası girilir ve uygun bir tarih seçilir.

krgr.jpg

PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, son altı ay içerisinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf, önceden ödenmiş pasaport harç makbuzu ve pasaport defter bedeli makbuzu, varsa öğrenci belgesi ve eski pasaport.

PASAPORT ÜCRETLERİ

6 ay için 1.535,55 TL, 1 yıl için 2.013,45 TL, 2 yıl için 2.970,15 TL, 3 yıl için 4.008,75 TL ve 3 yıldan uzun süreli pasaportlar için 5.444,25 TL.

2024 yılında ise pasaport harçlarına yüzde 58,46 oranında zam gelecek. Bu zammın sonucunda 6 aylık pasaport harcı 1638 TL, 1 yıllık pasaport harcı 2395 TL, 2 yıllık pasaport harcı 3912 TL, 3 yıllık pasaport harcı 5557 TL ve 3 yıldan uzun süreli pasaportlar için harç bedeli 7832 TL olacak. Ayrıca pasaport defter bedeli de 793 TL olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.