Hatice Kolçak'tan yatırımcılara 'kritik' uyarı 'Hepsini satın tutmayın'

Hatice Kolçak'tan yatırımcılara 'kritik' uyarı 'Hepsini satın tutmayın'
Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni torba yasa ile gelecek olan yüzde 40 stopaj oranıyla ilişki kritik detayı açıkladı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni torba yasa ile gelecek olan yüzde 40 stopaj oranıyla beraber kazançların yüzde 40'nın devlete verileceğini açıkladı.

Yeni Torba yasa ile birlikte Cumhurbaşkanı'na yabancı para cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden sağlanan gelirler ile döviz cinsinden açılmış hesaplardan elde edilen faiz gelirleri ve kar payları üzerinden yapılacak stopaj oranını %40'a kadar artırma yetkisi verilecek.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yeni torba yasanın geçmesi sonrasında yaşanacak 'kritik detayları' tek tek açıkladı.

hatice-kolcak-2222.jpg

Kolçak, yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra, hesaplarda yapılacak kazançlardan yüzde 40 vergi alınacağının altını çizdi. ‘Bu gerçekleşirse korkunç bir şey olur’ diyen Kolçak, “Çünkü yüzde 40 dediğiniz; 100 lira kazandınız bunun 40 lirası hükümete gidiyor anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı bunu onaylarsa bu tarz fonlarda olmam ya da bu tarz altyapısı döviz tabanlı olanların hepsini satarım, tutmam.” dedi.

Hükümet için para ve vergiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Kolçak, torba yasanın amacının TL varlıklara yönlendirmek olduğunu açıkladı.

Ayrıca Kolçak, bu hesaplar dışında yatırım aracı olarak; altın, borsa, mevduat faizi ve para piyasalarının kaldığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.