Hatice Kolçak borcu olanları uyardı 'Bunu yapmayan bin pişman olacak'

Hatice Kolçak borcu olanları uyardı 'Bunu yapmayan bin pişman olacak'
Ekonomist Hatice Kolçak, parasını altın ve dolara yatıranlara kritik tavsiye bulunarak borcu olanlara önemli uyarılarda bulundu.

Ekonomist Hatice Kolçak altın ve dolara yatırım yapanları uyararak o rakamı işaret etti. Kolçak, altın ve dolara yatırım yapanların dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparken dolar kurunun 37-38 TL'ye kadar yükselebileceği belirtti. Kolçak, borcu olanlara ise önemli uyarılarda bulunarak, neye yatırım yapmaları gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

hatice-kolcaktan-yatirimcilar-icin-kritik-aciklama-rekor-kiracak.jpg

Dolar ve altın borcu olanların hemen ödemesi gerektiğini vurgulayan Kolçak "Piyasadaki ikilem dolar artar mı artmaz mı? Doların artması gerekiyor. Çünkü ihracat sürdürülemez durumda. Artık kur yukarı gittiğinde bunu engelleyecek rezervimiz yok. Peki ne yapmalı? Arkadaşlar birincisi, özellikle esnaf olan, iş yapan insanlar, borcunuz varsa bir an önce ödeyin. Dolar ve altın borcu tutmayın. Bunu bir şekilde tamamlayın. TL borcundan bahsetmiyorum. Mümkün mertebe elinizde böyle bir durumda, ani kriz döneminde elinin altında nakit olması lazım. Bir miktar nakit bulundurun. Bazen kazanmasanız da varlıkları korumak önemli. Elinizdeki imkanları da korumak önemli. Bunlara dikkat edin." Dedi.

“HALA UCUZ ALINABİLİR”

Ekonomist Hatice Kolçak, gram altının alınabilir seviyede olduğuna dikkat çekerek "En son zaten portföyümüzde borsamız var. Altınımız var. Ama dönem dönem bunu değiştiriyoruz. Borsa güzel kapattı. Bence borsada bozulan trend yok. Ama bir dönemden sonra yavaş yavaş Mart ayında duran ve Mart sonunda yavaşlayan bir borsa olur. " dedi.

2024 yılında altının hala ucuz ve alınabilir durumdan olduğunu belirten Kolçak "Gram altından bahsediyorum. Ons altın fırsat dedik 1985'lere kadar geldi. Hemen toparladı. 1-2 gün kaldı ve şimdi 2013 dolar üzeri. Dolar da 31'i gördü. Tekrar aşağıya geldi. 30.84. Gram altın bence hala alınabilir." İfadelerini kullandı.

BORÇ İÇİN DOLAR YATIRIM İÇİN ALTIN

Ekonomist Hatice Kolçak, uzun vadede yatırım yapacakların gram altın alması gerektiğini savunurken, borcu olanlara ise kısa vadede dolara yatırım yapmalarını tavsiye etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.