Hatay’ın son görüntüsü; her yer dümdüz

Hatay’ın son görüntüsü; her yer dümdüz
Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaların yüzde 72’si tamamlanırken son manzara ise acının boyutunu gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da ekipler, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Enkaz kaldırma çalışmalarında yüzde 72 seviyesine gelindi.Enkazların kaldırılmasıyla Antakya ilçe merkezinin işlek caddeleri yok oldu. Bölge halkı yıllarca yaşadıkları sokakları tanıyamaz duruma geldi.

“SOKAK KALMADI”

Emek Mahalle Muhtarı Celal Sarı, yıllardır yaşadığı mahallesinde sokakları karıştırır hale geldiğini belirterek "Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çalışan arkadaşlardan Rabbim razı olsun. Vali beyimiz göreve başladığı ilk günden itibaren bizlerle birlikte hareket etmekte. Moloz yığınları ve enkazlar kalkmakta. Ben kendi mahallemin içerisine geçtiğim zaman bile sokakları karıştırır oldum. Artık sokak kalmadı her yer dümdüz arazi oldu" dedi.

hatay-2.jpg

"BİNA YOK"

İnşaat mühendisi Hasan Türkmen, 90 gün içerisinde 220 bin metre kare alanda yıkım ve enkaz kaldırma çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şu ana kadar 220 bin metrekare alanda yıkım ve enkaz kaldırma işini tamamladık. Bölgemizde şu an itibarıyla yıkılacak bina kalmadı. Çalışmalarımız özverili bir şekilde gerçekleşiyor. 90 gün içerisinde şu anki hale getirebildik. Bölgemizde ayakta binamız kalmadı, ayakta gözüken binalar da mahkemelik. Gece vardiyası şeklinde 2 ve 3 vardiya çalıştığımız zamanlar oldu. Bir an önce Antakya’nın eski haline gelmesi için çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

hatay.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.