Haniye'nin 3 oğlunun birden öldürüldüğünü öğrendiği o an! Dünya bu görüntüye kilitlendi

Haniye'nin 3 oğlunun birden öldürüldüğünü öğrendiği o an! Dünya bu görüntüye kilitlendi
İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısında Hamas Siyasi Büro İsmail Haniye'nin üç oğlu ve üç torunu öldürüldü. Haniye'nin kötü haberi aldığı sırada ise kameralar açıktı. Dünya Haniye'nin acı haberleri aldığı ana kilitlendi.

Üç oğlunun ve iki torununun İsrail'in hava saldırısında öldüğü haberi alan Haniye birkaç saniye durakladıktan sonra cep telefonundan haberi ileten kişiye doğru yöneldi. Bilginin doğru olduğunu anlayan Haniye'nin ilk sözleri “Allah'a hamd olsun, Allah'tan onlara merhamet etmesini diliyorum” oldu.

Haberin yayılmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi arayarak başsağlığı diledi. Erdoğan görüşmesinde İsrail'in, işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

SALDIRIDA ÜÇ OĞLU ÜÇ TORUNU YAŞAMINI YİTİRDİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin üç oğlu ve iki torununun İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı sırasında öldü. Haniye'nin çocuklarını ve torunlarının ölmesine neden olan hava saldırısı Gazze kentinin kuzeybatısındaki Şati Mülteci Kampı'na düzenlendi. Haniye'nin ailesinin kampta bayramlaşma nedene ile bulunduğu belirtildi.

Hamas liderlerinden Haniye'nin Hazem, Amir ve Muhammed adlı oğulları ile Emel, Halid ve Razan isimli torunlarının yaşamlarını yitirdiği doğrulandı. Cenazeler Şati Mülteci Kampı'na toprağa verildi.

HANİYE ACI HABERİ KAMERA KARŞINDA ALDI

İsrail saldırılarının başlamasından bu yana ailesinden 60 kişiyi kaybeden Haniye Gazze'de her şeyin ihlal edildiğini gördüklerini ortada yaşanan bir etnik temizlik bir soykırımın olduğunu söyledi.

Haniye "Şehitlerin kanı ve yaralıların acısından umut yaratıyoruz, geleceği yaratıyoruz, halkımız ve ulusumuz için bağımsızlık ve özgürlük yaratıyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.