2 porsiyonu beyni 11 yaş gençleştiriyor: Hafızayı zehir gibi yapıyor...

2 porsiyonu beyni 11 yaş gençleştiriyor: Hafızayı zehir gibi yapıyor...
Bilimsel çalışmaların faydasını kanıtladığı bu besinler beyin sağlığı için kritik önem taşıyor.

Beyninizin ve vücudunuzun sağlıklı çalışabilmesi için tükettiğiniz gıdalar büyük önem taşıyor. Alzheimer gibi bir çok hastalığın riskinin tükettiğiniz gıdalar sayesinde azaltmak mümkün oluyor. Uzmanlar, beslenme kalitesi yüksek bir hayat stilini benimsemenin bir çok hastalığa karşı bariyer olabileceğinin altını çiziyor.

BEYİN SAĞLIĞI İÇİN KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR
Beyin fonksiyonlarınızın düzgün çalışabilmesi ve zihinsel kapasitenizin korunabilmesi için duygusal sosyal ve fiziksel sağlığınızı korumanız önem arz ediyor.

UZMANLAR ÖNERİYOR
Yeşil yapraklı sebzelerin Kalp sağlığınıza olduğu kadar beyninizin sağlıklı çalışmasına da katkı sağladığı bilimsel literatürlerde yer alan araştırmalarla kanıtlandı. Uzmanlar K vitamini, Lutein ve Folat gibi temel besin maddeleri barındıran sebzelerin, damar sağlığını koruduğu gerekçesiyle beyni olumlu yönde etkilediğinin altını çiziyor.


Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir çalışmada kaydedilen veriler; Günde iki veya daha fazla porsiyon yeşil sebze yiyen kişilerde tipik olarak 11 yaş daha genç birinin hafıza ve hatırlama becerilerini sergilediğini ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.