Hakan Ural savcılığa çağırıldı 'Şok suçlamada ifade verdi'

Hakan Ural savcılığa çağırıldı 'Şok suçlamada ifade verdi'
Televizyon kanalındaki programında S.B. adlı vatandaşa yönelik iddia edilen hakaret ettiği öne sürülen Hakan Ural'ın ifadesi alındı.

Müşteki S.B.'nin avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 11 Nisan 2023 tarihli şikayet dilekçesine göre, Hakan Ural'ın bir televizyon programında kendisine yönelik hakaret iddiasında bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma dosyası, önceki yetkisizlik kararı sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş, ancak bu aşamadan sonra bir kez daha yetkisizlik kararı alınarak dosya Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.

aw129367-01-1.jpg

Soruşturma savcısı, Hakan Ural'ın ifadesini almak amacıyla Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı müzekkerede, 10 Kasım 2023 tarihinde polis merkezi tarafından yapılan çağrıya rağmen Ural'ın ifade vermeye gelmediğini öğrenildi.

Ayrıca, Hakan Ural'ın avukatıyla gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, avukata konunun aktarıldığı ancak ifadeye gelinemediği konusunda bir tutanak tutulduğu belirlendi.

Hakan Ural, Soruşturma Savcısı tarafından gözaltına alınarak adliyeye getirilmesi için talimat yazıldı.

İddia: Emniyet ve Savcılık arasında Hakan Ural krizi

Talimatın uygulanamaması sebebiyle, 6 Aralık 2023 tarihinde Hakan Ural'ın ikamet ettiği konumda bulunan Polis Merkezi Amirliği'ne öncelikle ifadesini almak amacıyla başvuruda bulunuldu.

Ancak ifadesi alınamadığı takdirde, Hakan Ural'ın pazartesi, çarşamba veya cuma günleri mesai saatleri içinde adliyeye çağrılarak ifade vermesi için bir müzekkere yazıldığı ortaya çıktı.

Ardından, Hakan Ural'ın bulunduğu adreste ulaşılamadığı ve kendisine ulaşılamadığı gerekçesiyle tutanak düzenlendiği belirtildi.

Yapılan tüm yazılı bildirimlere rağmen, kolluk kuvvetleri tarafından kendisinden ifade alınamadığı ve bu nedenle işlemlerin gerçekleştirilemediği bildirildi.

İddia: Hakan Ural için verilen gözaltı kararını başsavcılık engelledi

Bu durum üzerine soruşturma savcısı tarafından, 23 Ocak 2024 tarihinde Hakan Ural'ın gözaltına alınarak ifadesinin alınması için cumhuriyet savcılığına getirilmesi talimatı verildi.

Aksi halde sorumlular hakkında yasal gereğinin yapılacağına dair talimat yazıldığı bilgisine ulaşıldı.

URAL’IN İFADESİ ALINDI

Hakan Ural'ın 26 Ocak 2024 tarihinde mesai saatleri dışında, gece saatlerinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındığı bilgisi üzerine, ilgili talimatla birlikte ifadesinin alınması ve serbest bırakılması kararı verildi. Ural, şikayet konusu hakaret suçundan dolayı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.