Google'den yazım hatalarına karşı yapay zekalı destek

Google'den yazım hatalarına karşı yapay zekalı destek
Google, arama motoru üzerinde yapacağı yeniliği açıkladı. Buna göre, arama motorlarına yapay zeka desteğiyle dil denetleyicisi sağlanacak.

Google, arama motorundaki yazım hatalarını düzeltmek amacıyla 'Grammarly' özelliğini getireceğini duyurdu. Arama aracındaki bir kelime öbeğinin veya tümcenin yapısını analiz edebilen ve yazım ya da noktalama yanlışları olması durumunda öneriler sunabilen bir dil denetleyicisine sahip olacak.

9to5 sitesinin haberine göre, 'gramer kontrolü', 'dilbilgisi kontrolü' veya 'gramer denetleyicisi' gibi bir ifade yazılması halinde yeni özellik aktif hale gelecek. Ancak sorguya bu ifadelerden birini dahil etme durumunda, arama motoru yine de dilbilgisi önerileri sunacak.

NASIL KULLANILIR

Araç, yazım hatası da dahil olmak üzere bir hata fark ederse, Google cümleyi yeniden yazar ve neyin farklı olduğunu belirtir. Düzeltilmiş ifadeyi veya cümleyi üzerine getirerek kolayca kopyalayabilirsiniz. Eğer tüm ifadeler doğru şekilde yazılırsa yeşil bir onay işareti gösterilir.

Google'ın sunduğu bu araç yapay zeka tarafından desteklenecek.

Bununla birlikte, araçtan bir cümlenin tamamı yerine bir cümleyi veya parçayı gözden geçirmesini isterseniz, doğru sonuçlar vermeyebilir. Bir öneride yanlış bir şey fark ederseniz, geri bildirimde bulunmanıza da izin veriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.