YouTube yeni güncellemesi ile can sıkıcı bir sorunu çözdü

YouTube yeni güncellemesi ile can sıkıcı bir sorunu çözdü
Önerilen videolar, YouTube’da etkileşimi artıran unsurlardan biri ancak birçok kullanıcı için rahatsız olduğu bir konuydu. YouTube, izleme geçmişi kapalı olan kullanıcılara artık video önerisinde bulunmayacak.

Donanımhaber’de yer alan bilgilere göre; YouTube, izleme geçmişi ayarlarına dayalı öneriler gösteriyordu. Bu bağlamda YouTube izleyicileri küçük resimlerle dolu ana sayfa akışına aşina. Ancak, en son güncelleme sayesinde ana sayfadaki karmaşıklık problemi giderildi. Video önerileri yerine yalnızca arama çubuğu ve abonelikler, short videoları ve kitaplık kısayollarını içeren bir menü gösterilecek.

YouTube, “Bugünden itibaren, YouTube izleme geçmişiniz kapalıysa ve önceden önemli bir izleme geçmişiniz yoksa, video önerileri sağlamak için izleme geçmişi gerektiren özellikler (YouTube anasayfa özet akışınız gibi) devre dışı bırakılacak. Bu, bugünden itibaren ana sayfa akışınızın çok farklı görüneceği anlamına geliyor. Önerilen videolar akışı olmadan, arama çubuğu ve sol menüyü göreceksiniz. Böylece daha kolay arama yapacak, abone olduğunuz kanallara göz atacaksınız.” Diyerek yeni güncellemesini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.