Google'dan devrim gibi özellik: APK yükleme tarih oluyor

Google'dan devrim gibi özellik: APK yükleme tarih oluyor
Teknoloji devi Google, güvenliği arttırmak için Play Store dışından indirilen uygulamaları (APK dosyalarını) tarayarak yüklenmesine engel olacak.

Güvenlik çalışmalarına büyük önem veren teknoloji devi Google, Play Protect'e gerçek zamanlı tarayıcı özelliği ekledi. Yeni özellik ile mobil cihazlara kötü niyetli yazılımların sızma olasılığı artık daha düşük olacak.

Protect, kötü niyetli veya istenmeyen yazılımları tespit etmek için cihazın işletim sisteminde günde 125 milyara yakın tarama yapıyor. Google tarafından Play Protect'e eklenen yeni özellik sayesinde koruma sistemi sadece Play Store'dan indirilen uygulamaları değil, aynı zamanda üçüncü taraf kaynaklardan indirilen APK dosyalarını da denetleyecek.

Yeni özellik ile birlikte Play Protect, üçüncü taraf uygulama mağazalarından indirilmeye çalışılan uygulamaları denetleyecek ve herhangi bir şüpheli durum tespit ederse, kullanıcıyı bu hakkında bilgilendirip uygulamanın yüklenmesini engelleyecek. Google, yeni güvenlik özelliğinin ekran görüntülerini paylaştı. Görüntülere bakıldığında, kullanıcının yalnızca iki seçenek sunulacak: "Uygulamayı tara" veya "Uygulamayı yükleme"

indir-9.jpg

Tarama tamamlandıktan sonra ise Google, o uygulamanın neden yüklenmediğine dair bir neden sunacak. Yeni güvenlik özelliği şu anda Hindistan'da kullanıma sunuluyor ve diğer ülkelerde de kademeli olarak yayınlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.