Gönüllülerden doğaya büyük armağan! Aydos Ormanları rahat bir nefes aldı

Gönüllülerden doğaya büyük armağan! Aydos Ormanları rahat bir nefes aldı
Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi, gönüllülük esasıyla Aydos Ormanı’nı temizleyerek çevre bilincine katkıda bulundu.

İstanbul’un tarihi ilçelerinden Kartal’ın doğal güzelliklerini korumak ve ilçe halkına çevre bilincini aşılamak üzere çalışmalar yapan Kartal Belediyesi, ‘Ciğerlerimiz Nefes Alsın’ etkinliğiyle yeni bir çalışma yaptı.

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kartal Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Ciğerlerimiz Nefes Alsın’ adlı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kapsamında toplanan Kartal Kent Konseyi üyesi gönüllü kadınlar, öncelikle temiz havada spor yaptı, sonrasında Aydos Ormanı’nı büyük bir titizlikle ve özveriyle temizledi.

aw072594-03.jpg

AYDOS ORMANI ÖRNEK ÇALIŞMAYA SAHNE OLDU

Kartal Kent Konseyi’nin gönüllüleri, güzel havayı da fırsat bilerek Aydos Ormanı’nda toplandı. Temiz havada spor ve egzersizlerini tamamlayan gönüllüler, ellerine aldıkları poşetlerle çevredeki birikmiş atıkları topladı.

Toplanan plastik malzemeli atıklar, cam şişeler, zararlı maddeler geri dönüşüme kazandırılmak üzere ayrıştırıldı. Yapılan çalışma, çevre bilincinin oluşması ve temiz bir çevre için önemli bir adım kabul edilerek örnek çalışma niteliğinde değerlendirildi.

aw072594-04.jpg

BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

Aydos Ormanı’nın doğal yapısını koruyacak ve temiz tutacak çalışma Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel tarafından da takdirle karşılandı. Başkan Yüksel, gönüllülere teşekkür etti ve bu tür etkinliklerin sürdürülebilir bir çevre adına farkındalık oluşturacağını, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı desteklediğini söyledi.

aw072594-05.jpg

Başkan Yüksel, “Doğal alanların korunması ve temiz tutulması, sadece bir şehrin değil, tüm dünyanın sorumluluğudur. Bu tür çalışmalarla doğa sevgisinin ve çevre bilincinin yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bu önemli adımların diğer bölgelerde de örnek alınarak uygulanması, doğal yaşamın korunması açısından kritik bir rol oynayacaktır” ifadelerini sözlerine ekledi.

aw072594-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.