Bebeklerini kaybettiklerini sanmışlardı! 400 gram Rüya bebek ailesine kavuştu

Bebeklerini kaybettiklerini sanmışlardı! 400 gram Rüya bebek ailesine kavuştu
Antalya’da annesinin erken doğum yapması nedeniyle 400 gram doğan bebek yaşamıyor sanıldı. Doğumdan 5-6 saat sonra yaşadığı anlaşıldı.

Burdur'da ikamet eden 27 yaşındaki Hacer Candan evliliğinin 6. yılında tüp bebek tedavisi sonucu annelik duygusunu yaşamaya başladı. Genç kadın, henüz 22 haftalık hamileyken doğum sancıları yaşamaya başladı.

Zamansız gelen doğum sancıları sonucunda özel bir hastaneye kaldırılan Candan, "Asel Rüya" adını koydukları kız bebeği dünyaya getirdi. Bebek 400 gram doğdu.

ruya-bebek2.jpg

YAŞAMADIĞI SÖYLENDİ

Erken doğumla dünyaya gelen Asel Rüya bebeğin 400 gram gibi düşük bir kiloyla doğmasından sonra sağlık ekipleri tarafından yaşamadığının tespit edilmesi üzerine durum aileye bildirildi. Aile bu acıyla doğumdan 5-6 saat sonra ölüm raporu almaya gittiğinde sevindirici bir gerçekle karşılaştı. Asel Rüya bebeğin ölmediğinin söylenmesi üzerine aile büyük bir sevinç yaşadı.

AİLESİNE KAVUŞTU

Riskli bir doğumla dünyaya gelen Rüya bebek, yeni doğan yoğun bakım servisinde bir kuvözde gözetim altında tutuldu. 154 gün sonra 2 kilo 930 grama ulaştığında taburcu edilmesine karar verilen Asel Rüya bebek, yaşama dört elle sarılarak ailesinin sıcacık kucağına döndü.

Hacer ile Emrah Candan (30) çifti, evlerinde kısa sürede 4 kiloya ulaşan kızları Rüya'yı kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor.

ruya-bebek.jpg

Bebeğin annesi Hacer Candan, "Doğduğunda nefes almıyordu, daha sonra nefes almaya başlamış. Hatta biz bebeğimizi kaybettik diye biliyorduk. 5-6 saat sonra yaşadığını öğrenince bir yandan ağlıyoruz, bir yandan gülüyoruz, tüm duygularımız birbirine girdi. Asel Rüya, bize sabretmeyi, umut etmeyi, bir gram kilo almanın bile nasıl bir mucizeye dönüştüğünü öğretti." sözleriyle yaşadıklarını ve hissettiklerini anlattı.

TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR REKOR

Hastane müdürü ve Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ali Fuat Şengör, meslek hayatında 400 gramlık bir bebekle ilk kez karşılaştığını söyleyerek bu durumun ülkemizde rekor niteliğinde olduğunun altını çizdi. Şengör, 154 gün yoğun bakımda tutulan Rüya bebeği, 2 kilo 930 gram olduğunda hastaneden taburcu ettiklerini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.