Galatasaray’dan bir Boey geçti

Türk futbol tarihinin en pahalı transfer olan futbolcusu Galatasaray’da oynayan Genç Fransız sağ beki Sacha Boey, oldu.

Bayern Münih’e bonuslar ile birlikte 35 milyon euroya transferi gerçekleşti. Galatasaray taraftarını ne kadar çok gururlandırsa da böyle bir yıl bek oyuncusunu kaybetmekte üzdü. Çünkü Galatasaray’da sol bek sorunu varken bir de sağ bekteki yıldızını kaybetmek kötü etkiledi.

2 sene önce Torrent tarafından teknik ekibe yetersiz raporu verilmişti. Boey’un tam gitme aşaması sırasında Léo Dubois’in sakatlanması kadroda yer bulmasına neden oldu. Boey’un gösterdiği üstün performansı ile Torrent’in raporunu yerle bir etti.

Galatasaray forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Sacha Boey, sağ bekte gösterdiği etkili performansla sarı-kırmızılı takımın savunma hattının vazgeçilmezi oldu. Hızı, top tekniği ve defansif disipliniyle Galatasaray'ın savunmasına katkı sağladı.

Sacha Boey, futbolcu kimliği dışında her maç sonu karakteri ile de diğer takım taraftarlarının gönlüne giren bir futbolcu oldu.

Bayer Münih gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden birine transfer olmak, Sacha Boey'in kariyeri için büyük bir adım olarak görüyorum. Sacha Boey'in, Bayer Münih bünyesinde daha da gelişeceği ve uluslararası alanda da Ribery sonrası yer edineceğini bekliyorum. Galatasaray bir oyuncu kaybetse de bir taraftar kazandı diyebiliriz.

Bundan sonra, Sacha Boey'in Bayer Münih macerasını ve Alman futbolundaki performansını izlemek heyecan verici olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları