Filenin Sultanları

Merhaba sevgili okurlarımız, bu hafta gurur kaynağımız Filenin Sultanları ile devam ediyoruz yazı dizimize.

Avrupa Şampiyonası finalini Brüksel’de rakibi Sırbistan karşısında 3-2 galibiyet ile sonlandıran Türkiye A Millî Kadın Voleybol Takımı’mızın şampiyonluğu gerek yerel basında gerekse dünya basınında yer almaya devam ediyor. Dünya basını bu tarihî başarıyı ‘Muhteşem Zafer’ olarak nitelendiriyor ve her bir takım üyesinden övgü ile söz etmeye devam ediyor. Bir yandan da tebrik ve sevinç mesajları da gelmeye devam ediyor.

Maçın yıldız oyuncusu olarak nitelendirilen Melisa Vargas 41 sayı ve Sırp tarafında ise Tijana Boskovic 37 sayıyla en etkili oyuncular oldular. Final maçı heyecanlı, gergin fakat tam bir fair play kuralları ile oynanarak görsel bir şölen halinde hepimizin göğsünü kabarttı.

Gel gelelim dünyanın gözdesi olmuş Filenin Sultanları şampiyon olup bizleri gururlandırmalarına rağmen yurda tarifeli uçak seferi ile döndü ve bu durum büyük tepki topladı. Millî Takım için özel uçak tahsis edilmemesine halk tepki gösterdi. A Millî Futbol Takımı’nın Ermenistan maçı için Eskişehir’e özel uçakla gitmesi ise sosyal medyada tepki çekti.

Final maçına çıkmadan önceki birkaç gün sosyal medyada takım oyuncularından birkaçı için özel hayatları ile ilgili linç kampanyaları oluşturulmaya çalışıldı, A Millî Takım’a girebilecek kadar başarılı olmuş ve şampiyona boyunca milletini, ülkesini en iyi şekilde temsil eden bu oyuncuların kazanımları ve bu büyük başarıları göz ardı edilmeye çalışıldı. Maçtan önceki gün tek yürek olarak, tam destek gösterilmesi ve bu motivasyon ile ilerlenmesi gerekirken takım üyelerinin demoralize olmaları adına kampanyalar yürütüldü fakat güçlü kadınlar rakibini yıktı geçti! Tüm ülkenin gurur kaynağı oldu. Başarıları ile tüm ülkeyi birleştirdiler ve Cumhuriyet’in 100. yılında ülkelerine büyük bir şampiyonluk hediye ettiler.

Filenin Sultanları yakaladığı bu tempo ile belli ki fırtına gibi esmeye devam edecek ve nice şampiyonluklarla bizleri gururlandıracak ve tüm dünyada kendinden söz ettirecek…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları