Filenin Sultanı Melissa Vargas'ın merak edilen hayat hikayesi

Filenin Sultanı Melissa Vargas'ın merak edilen hayat hikayesi
Filenin Sultanı Melissa Vargas, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nda sergilediği performansıyla çok konuşuldu. İşte Melissa Vargas'ın çok merak edilen hayat hikayesi...

Melissa Vargas, 16 Ekim 1999 yılında Küba’nın Cienfuegos kentinde dünyaya geldi. Henüz 8 yaşındayken voleybol kariyerine ilk adımını okul takımında attı.

Lise yıllarında Cienfuegos Cuba takımında forma giyen Vargas, 12 yaşındayken Küba Milli Takımı için forma giymeye başladı.

Voleybola olan inanılmaz yeteneğiyle herkesin ilgisini çekmeyi başardı ancak Küba'daki kurallar sebebiyle istediği kulüplerle görüşemedi. Sadece Polonya, Çekya ve Rusya gibi ülkelerle görüşmesine müsaade ediliyordu.

Çekya kulübünden Agel Prostejov, genç Melissa’ya kapılarını açtı ve henüz 16 yaşındayken Eczacıbaşı'na karşı 32 sayı büyük bir voleybolcu olacağını kanıtlamıştı.

İlk sakatlığını Çekya’da forma giyerken yaşadı. Melissa Vargas tedavi olmak için Küba’ya geri döndü. Küba Devleti'nin ona sunduğu koşulları beğenmeyen ailesi onu özel bir klinikte tedavi ettirmek istedi.

Bu durum Küba Federasyonu ile ters düşmesine neden oldu. Kendisini "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" suçundan 2017 yılında Küba milli takımdan 4 sene men edildi.

Ardından Vargas, İsviçre takımı Volero Zürih'e transfer oldu. Oraya "sığınmacı" statüsünde gelmişti.

fpkiknjxeautbqr.jpgKararlılığını her fırsatta dile getiren oyuncu mücadelesine devam etti. Aynı sene takımda üstün bir performans sergiledi ve Fenerbahçe Opet, Melissa'yı transfer etti.

2020 yılında Türkiye Melissa Vargas'ı elinden kaçırmak istemedi ve 2021 yılında Melissa Türk vatandaşlığına geçti fakat Milli formayı giymesi için belli bir süre zaman geçmesi gerekiyordu.

ekran-alintisi-001.jpgAvrupa Şampiyonası’nda sergilediği üstün performans ile adından sıkça söz ettirdi. Son olarak dün akşam giydiği Türkiye forması ile Sırbistan’ı yenen milliler şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Şampiyonluğa giden yolda Melissa Vargas’ın katkısı kuşkusuz çok büyüktü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.