Faydalarını duyan çöpe attığına bin pişman olacak 'Hem kendi hem çekirdeği ayrı şifa deposu'

Faydalarını duyan çöpe attığına bin pişman olacak 'Hem kendi hem çekirdeği ayrı şifa deposu'
Hemen hemen herkesin evinde olan sebzelerin ve yemeklerin vazgeçilmezi olan limonun kendisi kadar çekirdeklerinin de tam bir şifa deposu olduğu ortaya çıktı.

C vitamin deposu olan limonun faydaları, kullanım alanları ve sağlığa olan fayları saymakla bitmezken genellikle çöpe atılan çekirdeklerin de birçok derde deva olduğu ortaya çıktı.

Hastalıklara karşı doğal ilaç olan limon, kabukları ve çekirdekleriyle de oldukça faydalı. Tüketilirken genellikle herkes tarafından çöpe atılan hatta bazı kişilerin zararlı olarak gördüğü limon çekirdeklerinin birçok faydası bulunuyor.

2019-12-14-11-38-00.jpg

LİMON ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kendisi küçük ama faydaları büyük olan limon çekirdeği içerdiği antioksidanlar açısında zengindir. Özellikle kalp rahatsızlıkları ve kronik hastalıkların riskini ciddi oranda azaltabilir.

Vücudunuzu zararlı maddelerden arındırarak direncinizin artmasını sağlar.

Bunların yanı sıra sindirim sistemini de olumlu yönden etkileyen limon çekirdekleri ağır yemekler yedikten sonra kaynatılarak içilebilir. Aşırı yemek yedikten sonra hissedilen yorgunluk ve hazımsızlık hissini de ciddi oranda azaltır.

Limonun içerisinde bulunan C vitamini, limon çekirdekleri için de geçerlidir. Yapılan bazı araştırmalar neticesinde limon çekirdeklerinin kilo vermede etkili rol oynadığı ortaya çıkmış olup içerisindeki bileşenler dolayısıyla da metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor.

İdrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelen limon çekirdekleri ilaca gerek kalamadan kaynatılıp içilen limon çekirdekleriyle geçirilebilir.

Limon çekirdeğindeki salsilik asit, iltihap azaltıcı etkiler gösterebilir. Özellikle ağrıların hafiflemesine yardımcı olan bu durum baş ağrısı, eklem ağrısı ve kas ağrılarını dindirebilir.

LİMON ÇEKİRDEKİ SUYU NASIL YAPILIR?

Bu doğal ağrı kesiciden faydalanmak için yapılması gereken tek şey kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek hazırlamak.

Limon çekirdeği çayına bal ve limon dilimi ekleyerek tüketebilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.