Evlilik kredisinde flaş gelişme 'Yaş şartı belli oldu

Evlilik kredisinde flaş gelişme 'Yaş şartı belli oldu
Yeni evlenecek çiftlere yönelik hazırlanan evlilik kredisinde yeni bir gelişme yaşandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, gençlerin Aile ve Gençlik Fonu'ndan nasıl yararlanabileceklerine dair başvuru detaylarını açıkladı. Göktaş, "Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin, başvuru tarihine göre 18-29 yaş aralığında olmaları gerekiyor, yani 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor" dedi.

untitled-3.jpgGöktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulmasında uluslararası standartları dikkate aldıklarını belirtirken, deprem bölgesi için kriterleri esneterek Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularını ilk etapta alacaklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, başvuruların 15 Şubat'ta başlayacağını ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinden alınacağını bildirdi.

ekran-goruntusu-2024-02-13-123248.pngFonun pilot bölgesi olarak belirlenen deprem bölgelerinde, gençlerin evlilik ve farklı projelerine destek olmayı hedeflediklerini dile getiren Göktaş, gençlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını ve projelerini hayata geçirmelerine destek olacaklarını söyledi. Program kapsamında onaylanan başvurulara toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını belirtti.

Başvurularla ilgili yaş kriterinin olduğunu vurgulayan Göktaş, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmanın gerekliliğini ifade etti.

Başka bir gazetecinin gelir kriteri hakkında sorusu üzerine Göktaş, çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2024-02-13-123301.pngBaşvuru tarihinden itibaren en az 2 ay en fazla 6 ay içinde resmi nikah yapılması gerektiğini belirten Göktaş, başvuruların titizlikle değerlendirileceğini ve gerekli şartları sağlayanların fonu kullanabileceğini sözlerine ekledi.

Göktaş, gençlerin, Bakanlığın sağlayacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini ve fonun Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.