Interpol tarafından her yerde aranıyordu ‘IŞİD üyesi Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışırken yakalandı’

Interpol tarafından her yerde aranıyordu ‘IŞİD üyesi Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışırken yakalandı’
Mersin’de IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda Interpol tarafından her yerde aranan terörist Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışırken yakalandı.

İstanbul’da emniyet güçleri tarafından terör örgütü IŞİD'ın faaliyetlerinin tespiti, deşifresi ve önlenmesine yönelik yapılan çalışmada, hakkında ‘difüzyon’ mesajı olan Rus vatandaşı U.A.'nın, inşaat halindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde sahte kimlikle çalıştığı bilgisini elde etti.

ekran-alintisi6.jpg

Ekipler tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelinin yabancı uyruklu R.K. adına düzenlenen sahte kimlik bilgilerini kullandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin hemen ardından adliyeye sevk edilen U.A. çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ekran-alintisi7.jpg

DİFÜZYON MESAJI NEDİR?

‘Difüzyon Mesajı’, kırmızı bülten çıkartmak zaman alan bir işlemdir. Ancak bazı durumlarda, kaçak şahısların hemen yakalanması için ‘Difüzyon Mesajı’ kullanılır. Belli başlı kriterlere uygun olarak hazırlanan teleks yazıları, ilgili ülke Interpolü tarafından diğer ülke Interpollerine çekilir ve bu sayede, gecikme yaşanmadan suçlulara müdahale edilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.