Ev sahibine kötü haber 'Sınırlama getirildi

Ev sahibine kötü haber 'Sınırlama getirildi
Belediye meclisi alınan kararla artık yeni binalara kat sınırlandırılması getirildi.

Belediyesi Meclisi, yeni binaların yüksekliğini sınırlayan yerel bir kentsel gelişim planını kabul etti, bu da binaların 12 kat veya yaklaşık 37 metre yüksekliğe kadar olabileceği anlamına geliyor.

Uzun bir süredir yüksek katlı yapılaşmayı kısıtlamak için çaba sarf ediyor.

paris-climate-protest-arc-ap-img-e1517749955725.jpgBelediye Meclisi, daha çevreci yapılaşmayı teşvik etmek için yeni bir "yerel kentsel planı"nı kabul etti.

Yeni plan, oylanarak kabul edildikten sonra yürürlüğe girdi ve yeni binaların yüksekliğini 12 kat veya yaklaşık 37 metreyle sınırlandırıyor.

Gökdelenler, genellikle başkentin idari sınırları dışında kalan Défense iş bölgesinde yoğunlaşıyor. Kentin güneyinde, özellikle 13 ve 15. bölgelerde, birçok insan yüksek katlı binalarda yaşıyor.

1973 yılında tamamlanan ve 209 metre yüksekliğindeki Montparnasse Kulesi, o dönemde şehrin ikonik manzarasını lekelediği gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı.

unnamed-1.jpg

1977'de yeni binalara getirilen 37 metre yükseklik sınırı, eski Belediye Başkanı Bertrand Delanoë tarafından 2010 yılına kadar yürürlükte kalmıştı.

Kentin siluetini uzatmak isteyen bazı müteahhitler, son yıllarda şehri, özellikle Londra'ya benzetmeye çalışmışlardı, ancak bu girişim birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ekran-goruntusu-2024-03-06-152302.pngParis, Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun Paris'in karbon emisyonlarını azaltma planının bir parçası olarak 1977 sınırına geri dönme kararı aldı. Bu kararda, Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan tartışmalı Triangle Kulesi'nin inşası da etkili oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.