15 yıldır durmadan topraktan fışkırıyor 'Dünyadan herkes oraya akın akın geliyor' Hem ücretsiz hem de şifa deposu

15 yıldır durmadan topraktan fışkırıyor 'Dünyadan herkes oraya akın akın geliyor' Hem ücretsiz hem de şifa deposu
Bursa'da 15 yıldır durmadan akan kaplıca suyu ziyaretçi akınına uğruyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Uludağ'ın eteklerinde maden suyu kazısında bulunan termal su halkın yoğun ilgisine neden oluyor. 15 yıldır durmadan akan kaplıca suyu nedeniyle alan adeta bir Pamukkale'ye dönüşmüş durumda. Binlerce kişi ücretsiz termal ve çamur için farklı şehirlerden bölgeye geliyor.

İnegöl ilçesi merkezine 25 kilometre uzaklıkta olan kaplıca alanı geçtiğimiz yıl yapılan çalışma ile yenilendi. Alanın kulaktan kulağa yayılmasıyla farklı illerden gelen vatandaşların uğrak yeri haline gelen kaplıca alanının çevresinde, piknik yapan vatandaşlar hem suya girip hem de şifayı kapıyor. Hafta sonraları ise alanda kalabalık manzaraları göze çarpıyor.

aw156085-10.jpg

MADEN SUYU KAZISINDA ORTAYA ÇIKTI

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı İbrahim Kılıç, 15 yıl önce yapılan maden suyu kazısında çıkan kaynak suyunun bazı hastalıklara iyi geldiğini belirterek, burada bir firma tarafından maden suyu kazısı yapılırken, bir anda topraktan kaynak suyu fışkırdığını açıkladı. Kılıç, “Sıcaklık derecesi 55. Çıkan sıcak suyun şifaları var. Mantara, egzama, cilt hastalıkları ve birçok hastalığın şifası bu suda. 15 yıldır bu su durmadan akıyor. Halk merak edip geliyor. Sıcak suyu gören içine giriyor. Buraya bir kaplıca merkezi kazandırmak istiyoruz. Yetkililerimizin bu konuda destek vermelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

aw156085-05.jpg

“HER YERDEN GELEN VAR”

Kurşunlu mahallesinde ikamet eden Muhammed Can Kuzgun, "Hem şifalı. Sivilceye, her şeye iyi geliyor. Buyursunlar, gelsinler Bekleriz. Bizde gelmeye çalışıyoruz. Bizim yaz aylarında burada çilek meşhur. Hem işçilerimizi getiriyoruz, mevsimlik işçiler geliyor. Geliyoruz, eğleniyoruz. Az önce sordum Gebze'den geldim dedi, İstanbul, her yerden gelen yani, şifa bulanlar var" dedi.


AZERBAYCAN’DAN GELEN VAR

Bursa'dan gelen Yaşa Bakan, gelinmesi gereken noktalardan biri olduğunu belirterek, “Yer altından gelen bir su yani. Şifa bulunur tabi. Burayı ben arkadaş çevresinden duydum. Benim arkadaşım gelmiş, o da arkadaşından duymuş. Zaten böylelikle bulunuyor böyle yerler” ifadelerini kullandı.

aw156085-15.jpg

Azerbaycan dan gelen Şamil Kafurov da, "Çok güzelmiş, şifalıymış öyle diyelim. Buraya gelene kadar nereden baksan kişi başı 700-800 dolar gitti Azerbaycan'dan buraya. Orada öyle bir yer yok. Yakın akraba ziyarete geldik. Arkadaşımız getirdi, Bursa'da oturan bir arkadaşımız. Dedi sizi böyle böyle bir yere götüreyim, olur dedim." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.