Eski bakan Lütfi Elvan Kalyon Holding'e transfer oldu

Eski bakan Lütfi Elvan Kalyon Holding'e transfer oldu
Akıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlamayan bakan olarak kalan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan devletten en çok ihale alan Kalyon Holding'e transfer oldu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Kalyon Holding'e transferinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı jet yalanlama dikkat çekti.

Bakanlık, "Mehmet Şimşek gitti, Lütfi Elvan geldi" başlıklı Odatv imzalı haberi yaptığı açıklama ile yalanladı.

LÜTFİ ELVAN'DAN TRANSFER SONRASI İLK AÇIKLAMA

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kalyon Holding'de üst düzey göreve getirildi. Lütfi Elvan Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak ilk açıklamasını da yaptı,

Elvan, "Yaklaşık 37 yıl kamuda milletimize hizmet etmek bizlere nasip oldu. Uzmanlık görevimden başlayarak bulunduğum her görev ve makamda devletimizin ve ülkemizin kalkınması için ilke ve değerlerimizden taviz vermeden görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Edindiğimiz tecrübeyi bu sefer özel sektörde, ilkelerimize sadık kalarak, yine ülkemizin gelişmesine katkı sunmak için kullanacağız." ifadelerine yer verdi.

Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürütecek olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Elvan, "Gerek eğitim hayatım gerek kamudaki çalışmalarım süresince edindiğim bilgi ve deneyimi özel sektöre taşıyarak; Holding’in bugüne kadar ülkemize sunduğu değeri daha da artırmasına katkı sunmayı amaçlıyorum." açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de Kalyon Holding'te çalışmış olduğu iddiaları ise bakanlık tarafından yalanlandı.

"MEHMET ŞİMŞEK GİTTİ LÜTFİ ELVAN GELDİ" HABERİ DOĞRU DEĞİL

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapıla yazılı açıklamada Mehmet Şimşek'in Kalyon Holding'te çalışmadığına vurgu yapılarak yapılan haber yalanlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Oda TV internet sitesinde akşam üzeri yayınlanan "Mehmet Şimşek gitti, Lütfi Elvan geldi" başlıklı haberin Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile ilgili kısmı gerçeği yansıtmamaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hiçbir zaman Kalyon Holding'te çalışmamıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.