Eşinin telefonunu karıştırana büyük şok ‘Yargıtay kararını açıkladı’

Eşinin telefonunu karıştırana büyük şok ‘Yargıtay kararını açıkladı’
Eşler arasında telefon gizliliğinin ihlal edilmesi durumunda Yargıtay son noktayı koydu.

Eşler arasındaki telefon gizliliği konusu, son zamanlarda artan bir endişe kaynağı haline geldi. Ancak, eşlerden birinin diğerinin telefonunu habersizce karıştırması ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Öyle ki uzman isimlerde konu hakkında kritik uyarıda bulundu.

YAVUZ: ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ KAPSAMINDA

Ünlü avukat Oğuz Yavuz, konuya dair çarpıcı açıklamada bulundu. Yavuz, “Eşlerden biri diğer eşin telefonunu ondan habersiz şekilde karıştırıyor. Ancak konuşma kayıtları, mesajlar, sosyal medya mesajlarındaki özel yazışmalar gibi telefonun için yer alan bilgilerin tamamı özel hayatın gizliliği kapsamında ve kanun tarafından da korunmakta. ‘Eşim arasında gizli saklı bir şey olamaz’ gibi düşünülse de burada dahi özel hayatın gizliliği söz konusu” dedi.

telefonu-karistiran-es.jpg

YARGITAY KARARINI AÇIKLADI

Eşim arasında gizli saklı bir şey olamaz" gibi yaygın bir inanışın dahi özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini söylediğini aktaran Yavuz, Yargıtay’ın TCK 134 kapsamındaki kararda bu gizliliği ihlal eden kişiyi 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alabileceğini hatırlattı. Yavuz, “Ayrıca, bu bilgilerin başkalarıyla paylaşılması durumunda ceza daha da ağırlaşabilir” ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-46227c5702f95fc2864649c679b145bf.jpg

“GÜVEN VE GİZLİLİK EŞLER ARASINDA ÖNEMLİ”

Bazı istisna durumlarının da olduğunu belirten Yavuz, bir telefona bakılması gerekiyorsa, izin alınarak bakılması daha sağlıklı olacağını söyledi. Yavuz, “Eşler arasındaki güven ve gizlilik, ilişkilerin temel taşlarından biridir. Bu nedenle, telefon gibi kişisel alanlara saygı göstermek önemlidir” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.