Erdoğan'dan Azerbaycan çıkışı: ‘Karabağ Azerbaycan toprağıdır

Erdoğan'dan Azerbaycan çıkışı: ‘Karabağ Azerbaycan toprağıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Güney Kafkasya’da barış ve normalleşme için tarihi bir fırsat olduğunu belirterek, Ermenistan’ın verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

Erdoğan, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu vurgulayarak, herkesin barış içinde yan yana yaşaması gerektiğini söyledi.

ERMENİSTAN'A ÇAĞRI

Erdoğan, Güney Kafkasya’da barışın, huzurun ve iş birliğinin tesisi yolunda önemli bir fırsat bulunduğunu ifade etti. Bu fırsatı değerlendirmek için Ermenistan ile iyi komşuluk ilişkilerini ve tam normalleşmeyi hedefleyen bir süreç başlattıklarını hatırlattı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki görüşme sürecini başından beri desteklediklerini belirtti.

ERMENİSTAN TARİHİ FIRSATI DEĞERLENDİRMİYOR

Erdoğan, ancak Ermenistan’ın bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz dedi. Ermenistan’ın başta Zengezer Koridoru’nun açılması olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmesini beklediklerini söyledi. Artık herkesin kabul ettiği gibi Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu vurguladı. Bunun dışında bir statünün dayatılmasının asla kabul edilmeyeceğini ifade etti.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"

Erdoğan, Ermeniler dahil herkesin Azerbaycan topraklarında barış içinde yan yana yaşaması öncelikli hedefleri olması gerektiğini söyledi. Tek millet iki devlet şiarı ile hareket ettikleri Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma yönünde attığı adımları desteklediklerini kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.